MNB
MNB - 2

Hírek

Kialakult a Merkantil Bank Liga mezőnye a következő szezonra

2023. június 07., 18:00

Kialakult a Merkantil Bank Liga mezőnye a következő szezonra, amelyhez az élvonalból kiesett Honvéd és Vasas, valamint a harmadosztályból feljutó BVSC csatlakozik. A 9. helyen záró Szombathelyi Haladás labdarúgói a nyári pihenőt követően már júniusban megkezdik az edzéseket, új tréner irányításával.

Kialakult a Merkantil Bank Liga mezőnye a következő szezonra

Hosszú és tanulságos szezont zárt a másodosztályú Szombathelyi Haladás. A klub megfiatalított kerettel futott neki a bajnokságnak, amely hullám hegyeket és völgyeket is tartogatott. A kiegyensúlyozott erőviszonyoknak köszönhetően sikerült legyőzni az élmezőny csapatait, ugyanakkor nem várt vereségek is becsúsztak, így a vasi zöld-fehér együttes a 9. helyen fejezte be a pontvadászatot. A mutatott játékkal és az eredményességgel kapcsolatban is felemás érzései vannak a Haladás meghatározó játékosának, Rácz Barnabásnak.

Rácz Barnabás - játékos, Szombathelyi Haladás
- Felemás ezzel kapcsolatosan is az érzésem, volt nekem is jobb időszak, volt amikor rosszabb. Megmondom őszintén Én is nehezebben viselem azt, amikor negatív a csapatnak, de tudom azt, hogy mindig jön a következő mérkőzés és megpróbálom mindig a pozitívat kivenni az adott helyzetből és abból táplálkozni illetve a negatívakból pedig tanulni. 

A levezető edzések után a következő napok már pihenéssel telnek, ugyanakkor a szakmai stáb folyamatosan dolgozik a keret kialakításán. Az első változás a kispadon következett be, hiszen a csapatnak nem sikerült teljesítenie az elvárt célt Michal Hipp irányításával, így az eredeti megállapodás részeként nem lép életbe az edző plusz egy éves szerződése. A szlovák tréner szerződése június 30-án jár le, helyére pedig az egykori ferencvárosi csatár, Aleksandar Jovic jöhet. Teljessé vált a Merkantil Bank mezőnye is, hiszen az élvonalból kiesett Budapest Honvéd és Vasas mellett a hétvégi osztályozós küzdelmeket követően a BVSC csapata csatlakozott az NB II-es együttesekhez.