Hírek

Kiélezett mérkőzésen dőlt el a Halmosi Zoltán nevét viselő Vas Megyei Magyar Kupa döntője

2023. május 25., 22:01

Kiélezett mérkőzésen dőlt el a Halmosi Zoltán nevét viselő Vas Megyei Magyar Kupa döntője. Az amatőr futball csapatok számára kiírt torna fináléjában a két legesélyesebb gárda találkozott egymással. A Haladás VSE-Zanat és a Király Sportegyesület összecsapása rengeteg nézőt vonzott a Haladás Sportkomplexumba.

Kiélezett mérkőzésen dőlt el a Halmosi Zoltán nevét viselő Vas Megyei Magyar Kupa döntője

A megyei első osztályú bajnokság után a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa döntőjében találkozott egymással az NB III-as tagságra is pályázó Haladás VSE-Zanat és a Király Sportegyesület. A Király SE címvédőként szerette volna megőrizni elsőségét, a Haladás viszont trónfosztásra készült. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget, és miután a hosszabbításban sem esett gól, következtek a büntetők. Az idegek harcát a Király SE játékosai bírták jobban, így végül ők örülhettek. A Haladás vezetőedzője ennek ellenére elégedett volt a látottakkal, és bízik abban, hogy a közeljövőben további érmekkel bővül a csapat vitrinje.

Szenczi Imre - vezetőedző, Haladás VSE-Zanat
- Én szerintem, ahogy mondod mindenki jól szórakozott, nem vagyunk elkeseredve. Három évünk alatt másodszor játszottunk kupadöntőt, mind a kettőt elveszítettük. Megyünk tovább, jövőre újra itt leszünk, hogyha megint itt fogunk játszani. Ha feljutottunk az NB III-ba, akkor remélhetőleg egy magasabb szinten tudjuk képviselni a Haladás VSE-t.

A Király SE játékosai a tavalyi év után ismét hazavihették a győztesnek járó érmet és vándorkupát. Az ünneplésből kijutott a vezetőedzőnek is, a labdarúgók percekig dobálták a lefújást követően.

Hegyi László - vezetőedző, Király SE
- Ez mindenki számára egy öröm, hiszen az egész csapat örül az edzőjének. Erre nem lehet mit mondani, csak azt, hogy köszönöm nekik. 

Az érmeket és serlegeket Gadányi Károly és Halmosi Zoltán adta át. A bronzérmet a Rábapaty együttes szerezte meg.