Hírek

Kilencedik alkalommal szervezett börzét a Vas Megyei Éremgyűjtők Egyesülete

2024. március 25., 10:49

Kilencedik alkalommal szervezett börzét a Vas Megyei Éremgyűjtők Egyesülete több, mint száz kiállító részvételével az ELTE Savaria Egyetemi Központban. A régi érmék mellett bélyegeket, szalvétákat, levelezőlapokat is közszemlére tettek.

Kilencedik alkalommal szervezett börzét a Vas Megyei Éremgyűjtők Egyesülete

Zsúfolásig megtelt vasárnap délelőtt az egyetem aulája a Vas Megyei Éremgyűjtők Egyesületének hagyomány börzéjén. Az esemény sok, ritkaságokat és régiségeket kereső érdeklődőt vonzott. Békéscsabáról, Debrecenből és Budapestről is érkeztek kiállítók.

Pál József - elnök, Vas Megyei Éremgyűjtők Egyesülete

A taglétszámunk jelen pillanatban, a hivatalos taglétszámunk 110. A korelnökünk 92 éves, van öt ifjúsági tagunk, körülbelül a 20 százaléka a tagságnak nyugdíjas, a többi aktív fiatal - nem véletlenül látunk itt ennyi tettrekész fiatalt. S mivel ez már egy országosan ismert rendezvény nem nagyon kellett agitálnunk senkit.”

A tavaszi börzén rend szerint piros, ősszel pedig kék terítővel letakart asztalok mellett várják a vemdégeket. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is igazi ritkaságokat tettek közszemlére, amelyeket meg is lehetett vásárolni. A kivont papírpénzek mellett nagy slágernek számítottak a régi levelezőlapok és fotóalbumok. Bemutattak két világháború közötti időszakból származó kéziratokat iskolai bizonyítványokat, 50-es évekből való kitűzők, jelvények, ruhák, katonai és vasutas felszerelések, kellékek is. A legnagyobb érdeklődést az egykori Szombathelyi Casino zsetonjai váltották ki. A szervezők ezúttal is tombolával kedveskedtek, ahol a felajánlók jóvoltából értékes ajándékokra lehetett szert tenni. Az egyesület tagjai közül többen az országos érembörzéken is rendszeresen megjelennek. Szombathelyre legközelebb ősszel, október hatodikán érkezik a sorozat.