
Jánosék élnek a torkos csütörtök adta akcióval, féláron fogyasztják az ebédet. A jókedvű társaság a húsételeket részesíti előnyben.
Tóth János
“Bécsi szeletet eszek házi steakburgonyával, nagyon sűrűn járunk ide, én már életemben másodszor vagyok itt az elmúlt egy hónapban. Előtte soha nem voltam Szombathelyen.”
A keresztény hit szerint a nagyböjt elkezdődött hamvazószerdán,de a farsangi maradékot ilyenkor ették meg az emberek. Ezt a népi szokást őrzi a torkos csütörtök, melyet 9. éve rendeznek meg országszerte.
“Természetesen az egész étlap rendelkezésre áll ilyenkor a vendégeknek. Nincsen szűkített étlapunk, az egész választék fenn van a palettán.”
Ebben a szombathelyi étterembe egy átlag hétköznapon is sokan jönnek ebédelni,de a torkos csütörtök megnövekedett forgalmat jelent a konyhán is.
Németh Dániel - konyhafőnök, Café Móló Étterem
“A tapasztalat nagyon jó, a foglalások száma két-, háromszorosára növekszik ilyenkor. És hozzátehetjük azt is, hogy betérő emberekből is nagyon sok van, akik első kérdésre, hogy csatlakoztunk-e, széles vigyorral mondjuk, hogy igen.”
A torkos csütörtökön felszedett kilókat egy új kezdeményezésnek, a mozgós pénteknek köszönhetően már le is dolgozhatjuk. Ennek időpontja március 7.





























