MNB
MNB - 2

Hírek

Kinyit a termálfürdő is

2020. július 08., 14:45

Pénteken 9 órakor kinyit a szombathelyi termálfürdő - már az utolsó simításokat végzik, hogy minden készen álljon a vendégek fogadására.

Kinyit a termálfürdő is

A fűnyírás mellett virágosítanak és a cserjéket metszik. Az ülő- és a gyermekmedencében már tiszta a víz, a karbantartást elvégezték.  A víz minőségére a járványhelyzet miatt még jobban figyelnek.

Dömötör Gábor - mb. fürdővezető  - VASIVÍZ Zrt.
“A járványhelyzet miatt szigorúbb feltételekkel működtetjük a víztechnológiát, az előírt 0,5 mg/l-es szabadklór tartalmat tartjuk mi is folyamatosan, a medencékre egyéb korlátozás nincs, a régebben érvényben lévő egyidejű terhelés él, tehát jelen esetben itt, az ülőmedencénél ez 172 főt érint, egyidejűleg annyian használhatják a medencét.”

A szinte folyamatos takarítás miatt nyári munkára diákokat is foglalkoztat a létesítmény. Fertőtlenítik a korlátokat, a szekrénykulcsokat, a beléptető karórákat és egyéb eszközöket is. A szabályok betártását kérik a vendégektől is.

Horváth Viktória - technikai vezető - Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület
“A héten mi is elkezdtük a vízilabdázóinkkal a felkészülést itt a fedett utszodában, nyilván mi is próbáljuk betartani és betartatni a vízilabdázóinkkal és az edzőinkkel is az előírt szabályokat, ez annyit jelent, hogy bejövetelnél kézmosás, mielőtt bemennek a medencébe, zuhanyzás, miután elhagyták, zuhanyzás, látjuk mi is, hogy folyamatosan megy a fertőtlenítés az uszoda részéről, próbálunk mi is ezekre odafigyelni.”

Az uszoda hétfől mindenki előtt nyitva áll. A fertőtlenítés már a bejáratnál elkezdődik: kéztisztítással, de az öltözőkben is felhívják erre a figyelmet. Itt a járványhelyzet alatt megszépültek szekrények.

Dömötör Gábor - “Minden szekrény át lett festve, újra lett címkézve, illetve a zárak is minden szekrényen ki lettek cserélve, sokkal egyszerűbb, kezelhetőbb zárakat építettünk be, és ez mindkét öltözőben megtörtént, illetve meg fog történni hamarosan, ez öltözőnként 300 szekrényt jelent.”

Ez a felújítás még folyamatban van. A(11:03-11:27) csatornarendszer korszerűsítését azonban már befejezték. A bejáratnál a folyosói álmennyezet fölött cserélték ki a 40 éves csöveket az elmúlt hetekben.  

Ami a medencéket illeti: nyáron (09:52)csak ez, a 33 méteres medence várja bent a vendégeket, a termálfürdő pedig csak akkor zárja be kapuit, ha esik az eső. A nyitvatartás változásairól a Vasivíz  Facebook-oldalán érdemes tájékozódni.