MNB - 2
MNB

Hírek

Király Gábor befejezi válogatott karrierjét

2016. augusztus 03., 15:37

A kitűnő labdarúgó 107 alkalommal védte a magyar nemzeti csapat kapuját, ezzel pedig csúcstartónak mondhatja magát.

Király Gábor befejezi válogatott karrierjét

A magyar szempontból remek szereplést hozó labdarúgó Európa-bajnokságot követően Bernd Storck szövetségi kapitány Király Gáborra bízta a döntést azzal kapcsolatban, hogy a rekorder hálóőr szeretne-e továbbra is a válogatottban szerepelni. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás kapusa rövid hezitálás után úgy döntött, hogy 18 esztendő után nem kíván többet a nemzeti csapatban védeni.

Király Gábor labdarúgó, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Tizennyolc éve voltam először válogatott. Én mindig azt mondtam, hogy szívesen megyek a válogatotthoz és motívált vagyok. Most is így van, csak a szervezet jelezte többször, hogy ezek a terhelések egy 40 éves embernek nem biztos, hogy hosszabb távon kifizetődőek.”

A szombathelyiek 40 éves labdarúgója csak a válogatottságot mondta le, azaz a Haladás csapatának továbbra is a rendelkezésére áll. A kitűnő hálóőrt  2017. június 30-ig még érvényes szerződés köti a zöld-fehérekhez.  

Király Gábor labdarúgó, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“A válogatottról beszülünk most mindenképp, hiszen klubszinten védek tovább a Haladásban.”

Király Gábor annak ellenére továbbra is óriási népszerűségnek örvend Szombathelyen, hogy visszavonult a válogatottságtól. Edzések után nagyon gyakran fordul elő, hogy gyerekek, fiatalok tucatjai várják az autogramjára vadászva.