MNB
MNB - 2

Hírek

Több, kiskorú gyermek zárta ki szülőjét lakásából

2022. december 02., 19:12

Két esetben csak az ablaküveg betörésével tudtak behatolni a lakásba. Legutóbb a Barátság utcában egy édesanya rekedt az erkélyen. Ne hagyjuk egyedül a gyermeket, de ha mégis kis időre kimegyünk a lakásból, legyen nálunk pótkulcs, vagy legalább egy mobiltelefon - ezt tanácsolják a tűzoltók.

Több, kiskorú gyermek zárta ki szülőjét lakásából

Egy Barátság utcai társasház második emeletének erkélyére zárta ki egy kisgyermek az édesanyját szerdán. A tűzoltók egy gépjárműfecskendővel vonultak és hosszú létra segítségével jutottak fel, hogy segítsenek a nőnek visszajutni a lakásba. Be kellett törniük az ablakot.

Ez már a harmadik ilyen eset volt két hónapon belül.

Balogh Eszter - szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
"A tűzoltók elsőként október 14. a Dr. Szabolcs Zoltán utcába vonultak, itt egy negyedik emeleti lakásban egy kisfiú a folyosóra zárta ki az édesapját, majd november 23-án egy második emeleti lakás erkélyére zárta ki az anyját egy kislány, ez a Kenyérvíz utcában történt."

A Szabolcs Zoltán utcába magasból mentővel kellett kivonulni, csak ezzel érték fel a negyedik emeleti erkélyt. Mivel bukóra nyitva volt az ablak, ott nem kellett betörni az üveget. Ha kis időre elhagyjuk a lakást, például dohányzás miatt, vagy mert levisszük a szemetet, legyünk körültekintőek - tanácsolják a tűzoltók.

Balogh Eszter - szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
"Gyermeket igyekezzünk minél kevesebbszer egyedül hagyni az ingatlanban. Ha erkélyre, folyosóra kimegy valaki, pótkulcs legyen nála, mert a tűzoltók csak roncsolással tudnak behatolni az ingatlanba. Így tűzoltói segítség nélkül is vissza tud jutni a szülő. Ki lehet támasztani az erkélyajtót, hogy ne tudja a gyermek rácsukni."

Két szülőnél volt mobiltelefon, így maguk hívták ki a tűzoltókat, egy esetben pedig a szomszéd kért segítséget.