Hírek

Kiváló hétvégét zárt az országos fiú gyermek kézilabda-bajnokságban szereplő Haladás VSE U14

2023. március 24., 22:11

Kiváló hétvégét zárt az országos fiú gyermek kézilabda-bajnokságban szereplő Haladás VSE U14-es együttese. A Rédecsi Bence irányította vasi csapat a listavezető Balatonfüred ellen értékes döntetlent ért el, míg a Várpalota fölött könnyed sikert aratott.

Kiváló hétvégét zárt az országos fiú gyermek kézilabda-bajnokságban szereplő Haladás VSE U14

Hazai közönség előtt lépett pályára a Haladás VSE U14-es fiú kézilabda csapata a gyermekbajnokságban. Ezúttal a szombathelyi csapat mellett érkeztek együttesek Balatonfüredről, Veszprémből, Celldömölkről, Várpalotáról is. Rédecsi Bence tanítványai ezúttal két találkozót játszottak, a Haladás trénere bizakodó volt.

Rédecsi Bence - edző, Haladás VSE U14
- Külön nagyon nehéz egy gyermek bajnoki mérkőzésre felkészülni egy-egy csapatra, szerintem nem az a szint, hogy külön emberekre, külön mérkőzésekre készüljünk. Minden hétvégére ugyanúgy készülünk, próbálom a lelkesedést fenntartani a csapatban és mindig felhívom a figyelmet arra, hogy csakis saját magukkal foglalkozzanak. Nagyon nehéz egy ilyen szituációban kizárni a külső tényezőket, mert mind a játékvezetés, mind a szurkolóknak az esetleges döntései, beszólásai nehéz ezt kontrollálni és mindig arra kell felhívni a figyelmet, hogy saját magukkal foglalkozzanak, akkor nem lesz probléma a meccsen.

A felsőházi rájátszás második fordulójában elsőként a Balatonfüred gárdájával csapott össze a vasi zöld-fehér alakulat. A vendég csapat kiemelt utánpótlásképző műhelynek számít, ezért okozott kisebb meglepetést, hogy a Haladás a második félidő hajrájáig három gólos előnyre tett szert. Bár a végén a füredi akciók rendre sikerrel értek véget, az utolsó találatot a szombathelyiek dobták, értékes pontot szerezve a rangadón. A Balaton-partiak elleni 24-24-es döntetlent követően a Várpalotával már jóval simább mérkőzést játszottak Rédecsi Bence tanítványai. Főként védekezésben nyújtott extrát a házigazda, amely a második találkozót 22-13 arányban nyerte meg. Sikereinek köszönhetően a Haladás VSE tartja a lépést a tabellán közvetlen riválisaival.