Hírek

Kiváló időjárás és megannyi szülő buzdítása mellett rendezték meg az éves városi mezei futóversenyt

2021. október 05., 19:02

A Sportligetben kialakított pályán 10 általános iskola mintegy 500 tanulója állt rajthoz egy nem mindennapi erőpróbán.

 

Kiváló időjárás és megannyi szülő buzdítása mellett rendezték meg az éves városi mezei futóversenyt

Szombathelyen is javában tart a versenyszezon a diákok számára, akik a tanév kezdetét követően a sportpályákon is bizonyíthatnak hétről-hétre. A városi diáksport bizottság szervezésében lebonyolított mezei futóverseny minden alkalommal az egyik leglátogatottabb sportrendezvénye a vasi megyeszékhelynek, és a megújult Sportliget ezúttal is kiváló helyszínnek bizonyult. Varga Jenő, a rendezvény egyik főszervezője szerint a tanintézmények tanárainak és igazgatóinak sikere is, amiért ennyire népszerű a futóverseny.

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság
Azt lehet elmondani, hogy a diákversenyeink közül a mezei futás talán a legnagyobb létszámot megmozgató. Azt is tudni kell természetesen és minden igazgató, illetve testnevelő tudja, hogy Szombathely Megye Jogú Város egy nagyon komoly támogatásban részesíti az iskolákat, ha megfelelő sportrendezvényeken részt vesz, ez egy kötelező feladat. Ennek szellemében minden testnevelő, illetve minden igazgató természetesen megtette azt, hogy eljöjjenek a gyerekek.

Hasonlóan vélekedett a Gothard Jenő Általános Iskola testnevelője, Kelemen Tibor is, aki szerint a gyerekek is jobban élvezik a természetközeli terepet, mint a hagyományos futópályán tartott versenyeket, és plusz erőt ad a szülők támogató jelenléte, szurkolása is.

Kelemen Tibor - testnevelő, Gothard Jenő Általános Iskola
Azt vettem észre, hogy most már pálya versenyen voltunk, hogy valahol a mezei és a terepfutás valahol mindenkinek egy kicsit izgalmasabb, mert sokkal természetesebb közegben zajlik, mint mondjuk egy atlétikapálya, ami szintén nagy élmény lehet a gyereknek. Főleg annak, aki olyan képességekkel megy oda, hogy még motiváció is van és jó eredményeket ér el.

A kiváló hangulatú mezei futóversenyen ezúttal Szombathely 10 általános iskolájából, mintegy ötszáz diák érkezett, akik 4 korcsoportban álltak rajthoz. Korosztálynak megfelelően egyre nagyobb távot kellett megtenniük. A rendezvény egyik különlegessége, hogy nem csak a leggyorsabb diákok örülhettek a nap végén, hiszen a legtöbb tanulót felsorakoztató iskola is elismerésben részesült.