Hírek

Kiválóan kezdte az NB I-es bajnokságot az újonc Szombathelyi Asztalitenisz Kör

2023. november 17., 21:18

Kiválóan kezdte az NB I-es bajnokságot az újonc Szombathelyi Asztalitenisz Kör: a korosztályos válogatottakat is felvonultató vasi együttes négy győztes mérkőzést tudhat maga mögött. Hétvégén a szintén hibátlan Tatával csaptask össze hazai környezetben.

Kiválóan kezdte az NB I-es bajnokságot az újonc Szombathelyi Asztalitenisz Kör

Kiváló műhelymunka folyik a Szombathelyi Asztalitenisz Kör és Sportiskolában. Ennek eredményeként több korosztályos válogatottat is ad a vasi klub a nemzeti együttesnek. A töretlen fejlődés érdekében a SZAK-Sportiskola vállalta a magasabb osztályban való indulást is. Az NB I-es pontvadászat első négy körét magabiztosan nyerték meg Szarka Tibor tanítványai, akik a szintén hibátlan mutatóval rendelkező, ám nagyobb rutinnal bíró Tata csapatát fogadták a szombathelyi asztalitenisz csarnokban.

Szarka Tibor - elnök, SZAK-Sportiskola

Elsősorban az a legfontosabb, hogy mi most játsszunk, amennyire csak tudunk jól. Főleg a két fiatal, akiknek az NB I. az nagyon komoly kihívás. Jól teljesítettek eddig, de továbbra is az a fontos, hogy itt most játszanak és olyan ellenfelekkel találkozhatnak, akikkel eddig nem. A nagyokra már ugyanez nem igaz, mert ezeket a játékosokat - régi motorosokról van szó - nagyon ismerjük, ezer évről, úgyhogy az idősebbek azok már játszottak ellenük sokszor. Váratlan dolgok nem történhetnek.

A páros mérkőzéseken lehetőségük volt a játékosoknak felmérni ellenfelük tudását és gyenge pontjait. A fiatalok jól állták a sarat, és úgy tűnt, szoros lehet a mérkőzés. A folytatásban viszont elég volt egy kis pontatlanság, amit a vendégek rögtön kihasználtak, és erre a hazaiaknak már nem volt ellenszerük. A magabiztosabb teljesítményt nyújtó Tatai Atlétikai Club 11-3-as győzelmet aratott. A vereség ellenére sincs szégyenkeznivalója a SZAK-Sportiskolásoknak, akik szombaton ismét hazai környezetben lépnek asztalhoz - a rangadón a Pénzügyőr csapatát fogadják.