MNB
MNB - 2

Hírek

Könyvek ünnepe

2016. június 13., 15:45

Az elmúlt napokban az ünnepi könyvhét és a gyermekkönyvnapok programok sorát kínálta kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A könyvünnep ünnepi köszöntőjét péntek délután tartották a Fő téren.

Könyvek ünnepe

A Hamupipőke című meséből is hangzott el részlet a gyermekkönyvnapokhoz kapcsolódó felolvasóshow keretében. Az oladi iskola könyvtárában elsősök olvastak fel kedvenc könyvükből, majd mesés activityt játszottak. 
A Boglya népzenei együttes muzsikával hívta a járókelőket a könyvhét Fő téri rendezvényére pénteken délután. Az egyik könyvesboltban a legújabb kiadványokat ismerhették meg az olvasást szeretők. Köszöntőjében Puskás Tivadar arról beszélt, hogy a könyvek a digitális világban sem veszítettek jelentőségükből.

Puskás Tivadar - polgármester
„Akkor kérdés: szükség van-e könyvre? Igen, szükség van, már elmondtam, a könyv szép, a könyvnek illata van, a könyvet kézbe lehet fogni, tehát maga a könyv, a könyv olvasás, az egy élményt jelent. Én nem hiszem, hogy temetni kell nagyon a könyvet.

A szombathelyi könyvhét egyik kiemelkedő programja a szerdai író-olvasó találkozó volt. Ennek keretében Tóth Krisztina író-költő beszélt könyveiről, alkotói módszeréről, amely iránt sokan érdeklődtek, de a további programok is többeket megmozgattak. 

Nagy Éva - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
„A gyermekprogramok iránt elsöprő volt. Alig fértek be a csoportok a felolvasásra, de a mai programon is nagyon sok tini vett részt. Tóth Krisztinát nagyon sokan szeretik, azon nem csodálkoztunk, hogy tele volt a terem és Gönc Lászlót is nagyon sokan szeretik és tisztelik Vas megyében.

Idén immár 87. alkalommal rendezték meg országosan az Ünnepi Könyvhetet. A programsorozat célja változatlanul az, hogy minél többen ismerjék meg az olvasás örömét.