Hírek

Környezettudatos oktatás a Gothard iskolában

2011. március 03., 09:08
A környezeti nevelés referenciaintézménye lehet a Gothard-iskola. A Saághy István Erdészeti Látogatóközpontban tartottak bemutató programot.
Környezettudatos oktatás a Gothard iskolában

Ha az iskola elnyeri a címet, a régióban működő oktatási intézmények számára szolgálhat a környezettudatos oktatás, a környezetismereti tehetséggondozás mintájaként.

Rendhagyó módon ismerkednek a természettel a gothardos gyerekek a madarászsuliban. Gyakori vendégek az erdészeti központban vagy a szomszédos arborétumban is. Az iskola szervezi a Megsebzett bolygó című megyei környezetismereti vetélkedőt, a diákok ásványgyűjtő túrákra járnak és minden évben van erdei iskolai program is.

Varga Tamás - igazgató, Gothard Jenő Általános Iskola
"Gothard Jenő neve és itt Kámonban, Herényben Saághy István neve kötelez bennünket egyfajta környezettudatos magatartásra, oktatásra. Iskolánk arról híres, hogy ezt a témát komolyan is vesszük."


A Gothard-iskola a régió oktatási intézményei számára a tehetséggondozás gyakorlati mintája lehet, ha elnyeri a környezeti nevelés referenciaintézménye címet. 12 különböző témakörben nyújt lehetőséget iskolai fejlesztő műhelyek létrehozására egy uniós pályázati forrás.

Szitáné Egyházi Katalin - szakmai vezető
"Segítünk megtalálni azokat a jó gyakorlatokat, amelyek több éve jelen vannak, hogy ne maradjanak az intézmények falai között."


A fejlesztő műhelyek más iskolák pedagógusainak adhatnak jó ötleteket, amelyeket aztán saját intézményükben is megvalósíthatnak, tovább gondolhatnak. Egy-egy foglalkozás a tapasztalatcserét, az új ötletek kidolgozását is szolgálhatja.