Újévi Operettgála
Vackor karácsonya

Hírek

Kovács Patrik dartsjátékos tarolt Szombathelyen

2021. október 13., 14:15

A fővárosi Sport Darts Club versenyzője nem csak a nemzeti bajnokságot nyerte meg, de a STEEL egyéni magyar kupa küzdelmek során sem talált legyőzőre. Utóbbi kiírásban a vasi színeket képviselő sportolók közül a legjobb 16 között búcsúzott Ágoston Károly, Németh Albert és Kámán Lehel.

 

Kovács Patrik dartsjátékos tarolt Szombathelyen

Véget ért a háromnapos darts hosszú hétvége, amelynek a Haladás Sportkomplexum adott otthont. A versenyzők azért várták leginkább a szombathelyi állomást, mert itt bonyolították le az egyéni nemzeti bajnokság 9. fordulóját, ami egyben az összetett pontversenyben is meghatározó volt.

Balázs Gábor - elnök, Magyar Darts Szövetség
A számításaink beigazolódtak és a versenyzők tegnap kitettek magukért. Csodálatos döntő volt a férfiaknál. S mind a férfiaknál, s mind a hölgyeknél eldőlt a magyar bajnoki cím is.

A hétvége abszolút győztese Kovács Patrik volt, aki bár a 9. forduló döntőjét elveszítette a korábban szombathelyi színekben szereplő Székely "Penge" Pál ellen, összetettben ő lett a magyar bajnok. Vasárnap pedig a Magyar Kupa-küzdelmek során is a fővárosi Sport Darts Club versenyzője örülhetett. A hölgyeknél a bajnoki címet Erdei Nóra, míg a magyar kupa elsőséget a győri színekben induló Ihász Veronika szerezte meg. Szép számú delegációval vett részt a tornán a Szombathelyi Darts Club SE, az egyesület elnöke elégedett volt a versenyzők teljesítményével.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület
A pénteki nap után egy kicsit fáradtan álltunk neki a szombati napnak. Azt gondolom, hogy mindenki jó kedvvel állt a táblák elé és eredményről nagyon nem számolhatok be, mindenki fáradt volt a péntek-szombati előkészületek rátette szerintem mindenkinek a játékára a terhet. Ettől függetlenül mindenki élvezte, itt voltunk végig, megnéztük a döntőt.

A vasi versenyzők számára inkább a vasárnap lebonyolított Magyar Kupa sikeredett jobban. Míg a szombati nemzeti bajnokság 9. fordulójában viszonylag korán elköszöntek a további küzdelmektől a hazai színeket képviselő dartsjátékosok, addig a vasárnapi magyar kupában a szombathelyiek közül hárman - Ágoston Károly, Németh Albert és Kámán Lehel - csak a legjobb 16 között búcsúztak. A hosszú hétvégét követően sem áll le az élet a versenyzők számára, hiszen október végén rendezik a Hungarian Darts Open sorozatot.