Hírek

Közel 600 millió forint uniós forráshoz juthatnak a régió vállalkozásai

2012. július 13., 17:18

A nyugat-dunántúli régió nyertes mikro-, kis- és középvállalkozásai tanácsadói szolgáltatás finanszírozására használhatják fel a keretet. A program hivatalos elindulása alkalmából a projektet irányító konzorcium munkatársai sajtótájékoztatót és tanácsadói tréninget tartottak.

Közel 600 millió forint uniós forráshoz juthatnak a régió vállalkozásai

Marketingstratégia kidolgozására, jogi segítség igénybevételére, közbeszerzési képzésre is felhasználható az a pénz, amit mikro-, kis- és középvállalkozások nyerhetnek el a Vállalati tanácsadás program keretéből. Erre a célra a régióban összesen 600 millió forint áll rendelkezésre. A pályázók 100 ezertől 4 millió forintig terjedő összeghez juthatnak.

Ikvai-Szabó Imre - programvezető, OTP Bank Nyrt.
"Ennek a tanácsadási programnak a lényege a pályázati kiírás szerint, hogy a céges hatékonyság javuljon, olyan tudásokat, többleteket szerzhetnek be, ami egyébként ma Magyarországon a versenyképesség megtartásához, megszerzéséhez elengedhetetlen."

Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében mintegy 600 mikro-, kis- és középvállalkozás pályázhat a vissza nem térítendő támogatásra a jövő év második feléig.

Dr. Iváncsics János - Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
"Azért is fontos ez a tanácsadói program, mert itt olyan alaptanácsokat tudunk adni a pályázatokról, kedvezményes hitelekről, amik a vállalatok működését segítik."

A program keretéből országosan közel 200 minősített tanácsadó nyújthat segítséget a vállalkozások tevékenységéhez.