Hírek

Közeledik április 11., a Költészet Napja

2024. április 09., 20:33

Közeledik április 11., a Költészet Napja. Ez alkalomból ma délelőtt Tóth Árpád Ferenc író-költő volt a Szent Anna Ház vendége. A szombathelyi művész kötetei, szerkesztői munkái között irodalmi, kultúrtörténeti és helytörténeti kiadványok szerepelnek, valamint színdarabot is írt.

Közeledik április 11., a Költészet Napja

Már hétfő délelőtt ismerkedtek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász klubjába járó idősek Tóthárpád Ferenc verseivel, hogy meglepjék a szerzőt. A keddi előadás és beszélgetés közben saját költeményeit olvasták fel.

Süle Rezner Melinda - szociális munkatárs, Szent Anna Ház

“A klubtagok a verseket hallgatva vállalták, hogy egy-egy nekik szóló verset begyakorolnak arra, hogy a mai nap alkalmából, a költőt megörvendeztetve, meg a Költészet Napjáról megemlékezve felolvassák.”

“Indul a fákon fagy dala cseng… - … csend odafent”

A költő meghatottan hallgatta saját - boldogságról, emlékekről, hazaszeretetről, hitről szóló - verseit.

Tóth Árpád Ferenc - költő, író

“Fantasztikus közösség, aki engem meghívott most itt a Szent Anna Otthonban… Visszahallgatni a saját verseimet, hát ez a legnagyszerűbb dolog! Mi más célja lehet annak, hogy ha valaki ír, mint hogy eljussanak a sorok azokhoz, akiknek szánom?.. és itt olyan kitűnő versmondók tolmácsolásában hallhattam vissza, hogy én… hát … ő… uralkodnom kellett magamon, mert én magam is elérzékenyültem. Fantasztikus előadás volt!”

A szerző maga is előadta műveit, némelyik költeményt gitárjátékkal kísérte.

Más, szintén Vas vármegyei származású költők verseit is felelevenítettek a rendezvényen, majd Tóth Árpád Ferenc gyermekverseiről folytatódott a beszélgetés.