MNB
MNB - 2

Hírek

Közgyűlés előzetes

2021. október 27., 14:06

Csütörtökön 9 órai kezdettel tartja soron következő rendes ülését a szombathelyi képviselő-testület, amely 14 napirendi pontot nyilvánosan, egyet zárt ajtók mögött tárgyal. A közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán is.

 

Közgyűlés előzetes

Tárgyalják az ELTE duális gépészmérnökképzésről szóló beszámolóját és fejlesztési elképzeléseit, ami az önkormányzati támogatás átutalásának feltétele.

Mint ismert, január elsejétől a Blaguss veszi át a helyi járatos buszok üzemeltetését. A közösségi közlekedésről szóló előterjesztésből kiderül, hogy a társaság 33 új buszt rendelt meg, telephelyét a Muskátli utcában alakítja ki, az Éhen Gyula téren ideiglenesen konténerekben helyezi el a forgalmi szolgálatot és a pénztárat, továbbá rendelkezésére áll a személyi állomány is. Változik a menetrend: a 30Y járat útvonalát például meghosszabbítják a Minerva lakóparkig, valamint létrejön egy észak-déli autóbuszvonal Herény és Bogát között.

Módosítják a Médiaközpont alapító okiratát, és elbírálják az ügyvezetői pályázatot, amelyre két beadvány érkezett.

Nyolcszorosára emelkedik a Haladás Labdarúgó Kft. törzstőkéje, amiben a közgyűlés nem kíván részt venni. A többségi tulajdonos a Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lesz 88,7 százalékkal.

Elfogadják a SZOMHULL első félévi beszámolóját, és jóváhagyják Sárdi-ér utcai ipari parki telkek értékesítését. Eredményes volt a licit: a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt. vásárolhatja meg a 800 millió forint értékű ingatlancsomagot. Beszámoló hangzik el a volt EPCOS telephely hasznosításáról, és napirenden szerepel a város drogstratégiája.

Gazdát cserél egy Rumi úti és egy Szent Márton utcai praxis, eredményes a háziorvosi életpályamodell.

A FALCO Zrt. levélben erősítette meg, hogy a Kolozsvár utcai ingatlanon ipari tevékenységet nem tervez, a területen környezetvédelmi beruházásként por- és zajvédelmi zónát alakítanak ki.

Zárt ülésen kulturális és sport kitüntetésekről határoznak a képviselők.