Hírek

Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése - projektzáró

2011. október 17., 14:24

Befejeződött a "Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése" című pályázati programon belül három szombathelyi intézmény felújítása. Az önkormányzat több mint 430 millió forint támogatást nyert a regionális operatív programban a Kereskedelmi Szakképző, a Nagy Lajos Gimnázium és a Losonc óvoda korszerűsítésére, amihez még közel 50 millió forintot biztosított saját forrásból. A hivatalos projektzáró rendezvényt ma tartották a Városházán.

Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése - projektzáró

Őszi dalcsokorral köszönték meg a gyerekek a mai zárórendezvényen, hogy megszépülhetett a Donászy Magda Óvoda. Ez volt az egyik intézmény a három közül, amely az elmúlt hónapokban jelentős átalakuláson esett át. Szigetelték, újraszínezték és akadálymentesítették az épületet, elkészült egy új tornaszoba, tálalókonyha, egyéni foglakoztató, korszerűsítették a vizesblokkokat, a fűtési rendszert, kicserélték a burkolatokat, és új bútorokat is beszereztek.

Balassáné Nagy Andrea - óvodavezető, Donászy Magda Óvoda
"Mind a szülők, mind a gyerekek nagyon örülnek, tetszenek a színek, a formák, a belső tér kialakítása. A helyiségek jól funkcionálnak, a gyerekek már használják a tornaszobát, fejlesztőszobát, és nagyon jól a tapasztalataink."

A zárórendezvényen az is elhangzott: az uniós csatlakozás óta eltelt hét évben 7,5 milliárd forint támogatás érkezett a nyugat-dunántúli régióba az oktatási célú pályázatok révén. Szombathely ezeken kifejezetten jól szerepelt.

Polgár Tibor - ügyvezető igazgató, Váti regionális fejlesztési kft.
"Összesen a régióban 16 milliárd forint volt ilyen célokra elérhető, ebből Szombathely egymilliárd forintot szerzett meg pályázati úton, rendkívül nagy versenyben, összesen 11 projektre. Ez összességében mérve jó teljesítmény."

A beruházásoknak köszönhetően energiatakarékosabbá váltak az épületek, ezáltal a fűtési költségek egy részét megspórolhatják az intézmények.