Hírek

Közös bemutatóra készül a Mesebolt Bábszínház és a Weöres Sándor Színház

2021. október 06., 16:44

Október 7-én a diákoknak, 8-án pedig a felnőtteknek mutatják be a Szólít a szörny című  darabot Patrick Ness és Siobhan Dowd regénye nyomán. A rendező Vidovszky György.

 

Közös bemutatóra készül a Mesebolt Bábszínház és a Weöres Sándor Színház

"Ha ismernél , tudnád, hogy nincs időm dedós meséket hallgatni egy hülye fáról aki nem is valóságos."

A 13 éves Conor komoly megpróbáltatás előtt áll - el fogja veszíteni súlyos beteg édesanyját. A határtalan fantáziával és rajztehetséggel megáldott kisfiú váratlan segítséget kap: éjszakánként szörny látogató érkezik hozzá, aki történetein keresztül felébreszti a benne lakozó erőt és bátorságot. A Szólít a szörny műfaja traumajáték, ám nem pusztán a gyász és a szomorúság dominál benne. Conor szerepét Major Erik alakítja, akinek egy rendkívül összetett bábmozgatási technikát kellett megtanulnia.

Major Erik - színész, Weöres Sándor Színház
Ez egy olyan tekintetben más dolog, hogy , színész szemszögből legalábbis, hát itt nem nagyon lehet hazudni . tehát nem olyan, hogy felvesszük a nagyon tehetséges konzis gyerekek  ujjait ahogy az én arcom mellett játszanak, hanem ezt valahogy meg kéne tölteni élettel és akkor talán ezzel van az egyik legnagyobb feladatom .

Kolozsi Angéla újonnan szerződött a Weöres Sándor Színházhoz, már dolgozott korábban bábszínészként, ő játssza a nagymama szerepét. Úgy fogalmazott: szélsebesen elszállt a próbafolyamat. A Mesebolt társulatából hárman vesznek részt a produkcióban, Kovács Géza igazgató korábban is kacérkodott ezzel a darabbal. Már a Jordán Tamás vezette társulat is törekedett a bábszínházzal való együttműködésre. Az új direktor örömmel vitte tovább az ötletet.

Szabó Tibor, Weöres Sándor Színház, igazgató
,,Nem újkeletű az ismeretség . Azon túl pedig azt gondolom , hogy a Mesebolt Bábszínház olyan színvonalú munkát végez , sok év óta különösen a Kovács Géza vezetése alatt , amire én azt mondom, hogy európai színvonal . És nem együttműködni egy ilyen testvérintézménnyel az nagy bűn lenne.

A Szólít a szörny című darabot október 8-tól játsszák a stúdióteremben. A színház nemrégiben a Haragos szigettel és a Farsanggal is számos országos díjat zsebelt be, utóbbi az egyeztetések után újra látható lesz, míg a Haragos sziget október 7-től 15-ig online tekinthető meg.