MNB - 2
MNB

Hírek

Közös focicsapat

2013. július 29., 10:35

Együttműködési szerződést kötött a Szombathelyi Haladás és a Viktória-Trend Optika FC. A megállapodás értelmében a két klub közösen indít csapatot az U15-ös országos leány labdarúgó-bajnokságban.

Közös focicsapat

A Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy  a jövőben kiemelten foglalkozik  a női futball fejlesztésével, népszerűsítésével. Ennek érdekében a szervezet elnöksége azt a döntést hozta, hogy a 2013-2014-es szezontól minden NB I-es klubnak kötelező egy U15-ös leány csapatot indítania a regionális alapokon megszervezett  országos bajnokságban. 

Illés Béla - résztulajdonos, Szombathelyi Haladás
“Az idei évtől kötelező lesz nekünk is U15-ös csapatot indítani. Hála Istennek Szombathelyen már nagyon régóta működik női labdarúgás a Viktória FC révén. Nehéz helyzetben lettünk volna, ha most nekünk kellett volna toborozni U15-ös lányokat.”

A Szombathelyi Haladás és a Viktória-Trend Optika FC hosszú távú együttműködési szerződést kötött. Az egyezség  értelmében a két klub Haladás-Viktória FC néven indít leány U15-ös csapatot az ősszel induló pontvadászatban. 

Barczi Csaba - elnök, Viktória-Trend Optika FC
“Azt mondanám, hogy már az is előny, hogy nem egymás ellen küzd a két klub. Meg tudtunk állapodni, tudunk egymással kommunikálni. Én úgy gondolom, hogy ez mindkét klubnak előnyére fog válni.”

A Haladás-Viktória FC a Városligetben játssza majd a hazai mérkőzéseit, a csapat edzője pedig a sokszoros válogatott futballista, Tóth Enikő lesz. Az U15-ös együttesnek még szüksége van tehetséges játékosokra, éppen ezért július 29-én hétfőn 17 órakor a Városligetben toborzót tartanak, melyre  1999. után született lányok jelentkezését várják.