Hírek

Közösségi kertek virulnak a Joskar-Ola-lakótelep tömbházai között

2024. május 08., 15:21

Közösségi kertek virulnak a Joskar-Ola-lakótelep tömbházai között. A városrész alapítványának önkéntesei 2017-ben a Föld napja alkalmából több helyszínen is rózsákat ültettek, és a kezdeményezést a lakók folytatták: más virágokkal, dekorációs elemekkel bővítették az ágyásokat.

Közösségi kertek virulnak a Joskar-Ola-lakótelep tömbházai között

Ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet - tartja a mondás. Közösségi kiskertek virágai bontják szirmaikat, színpompássá varázsolva a tömbházak környezetét a Joskar-Ola-lakótelepen. Az első ágyásokat hét éve telepítették a Joskar-Ola Alapítvány önkéntesei.

Bakos Ildikó - kuratóriumi elnök, Joskar-Ola Alapítvány

Azt tudjuk, hogy Joskar Olán a legszebb és legvirágosabb lakótelep. Erre nagyon büszkék is vagyunk, hiszen 2017-ben elindítottunk a Föld világnapja alkalmából egy száz rózsatő elültetés projektet, amit ugye a lakótelep különböző részeire ültettünk le. Ez annyira jól sikerült, hogy volt ahova hármat, volt ahova huszonöt rózsatövet ültettünk le a lakótelep különböző pontjain. Így a lakók ezt észrevették, elkezdték kiépíteni a saját kis kertjeiket.

A kertészkedés összehozta a lakóközösséget, segítenek egymásnak az ágyások gondozásában. A rózsatövek mellé más virágokat is ültettek, és díszítőelemekkel is tovább szépítik a könyezetet.

Bakos Ildikó - kuratóriumi elnök, Joskar-Ola Alapítvány

Tényleg saját ötlettől, mint amit itt mögöttem is látható a legújabb kis csodánk ez a kis törpekút, nagyon aranyos, nagyon szép, tündéri. Már elkezdték körbeültetni virággal, tehát ez ki fog szélesedni ugyanúgy a füves részre is. Mindig egy kis csoda jön létre itt a lakótelepen, hiszen a lakók nagyon ötletesek és mi ennek nagyon örülünk.

A Joskar-Ola Alapítvány elnöke büszke arra is, hogy mindenki törekszik a kertek állapotát megóvni, így a kutyatulajdonosok nem is engedik a virágokkal díszített területre házi kedvenceiket.