MNB - 2
MNB

Hírek

Közösségi térré alakult a volt Gyermekek Háza, hamarosan indulnak a programok is

2022. január 19., 19:18

Az emeleti irodahelyiséget már belakta a Pálos Károly Szolgálat  a Jászai Mari utcában. A volt Gyermekek Háza földszintje is készen áll a közösségi programokra, ezekben a napokban választ rendezvény- és programszervezőt az intézmény. Hamarosan az idősek és a fiatalok előtt is nyitva áll az intézmény - immár akadálymentes - bejárata.

 

Közösségi térré alakult a volt Gyermekek Háza, hamarosan indulnak a programok is

“Itt vannak a sisakok, és a srácok itt tudnak majd játszani.”

A fiataloknak rendezték be ezt a termet, a gamerekre is gondolt a város: ehhez a speciális székeket és a virtuális sisakokat az Ivytól kapta az intézmény. Ez azonban csak az egyik felújított helyiség - szinte az egész épületet átalakították.

Németh Ákos - önkormányzati képviselő
“Az infrastruktúra az már nagyjából egészében megvan, köszönhető ez egy CLLD pályázatnak, amiben a Pálos Károly 15 millió forintot, ebből sikerült akadálymentesíteni az épületet, a helységek kialakításra kerültek.”

A bejárat is használható a kerekesszékesek számára, ez pedig egy akadálymentes mosdó, amit nemrég alakítottak ki. A földszint legnagyobb helyiségét, a konferencia- illetve rendezvénytermet a karácsonyi műsorral avatták fel, de már a KISZ Lakótelepért Egyesület is használja: zenekari próbákat tartanak. Ez a szoba pedig az időseket várja majd, funkcionális sarkokkal, berendezéssel.

“Sci-Fi rajongó vagyok, nem tudom, hogy Asimovtól vannak-e, szerintem nincsenek, de majd pótlom, viszont itt már vannak könyvek, úgyhogy ez itt egy ilyen kis olvasósarok, szerintem nagyon designos.”

Az emeleten irodákat létesítettek, hiszen a Pálosban bővült a szolgáltatás az óvodai és iskolai szociális segítéssel, ez plusz 19 munkatársat jelentett az intézményben. Ők - ha nincsenek épp terepen - itt dolgozhatnak. A földszinten még van szabad hely a közösségek számára.

Kulcsár Lászlóné - intézményvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ
“Szeretnénk a közösségi tereket megtölteni élettel, hiszen itt, a városnak ezen a részén nagy hiány van abban a tekintetben, hogy legyen megfelelő tér és legyen megfelelő program arra, hogy idősek, fiatalok, családok közösségben tudják eltölteni a szabadidejüket.”

Azzal kapcsolatban, hogy milyen rendezvényeket szeretne a lakótelep közössége, a körzet képviselőjét, Németh Ákos érdemes felkeresni. Mint mondta, az időseknek szóló informatika oktatás igényével már találkozott, várhatóan ezzel kezdik majd a programok sorozatát.