Hírek

Krisztusi korba lépett a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportja

2024. április 08., 20:34

Krisztusi korba lépett a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportja. A karitatív szervezet megalakulásának 33. évfordulója alkalmából hálaadó szentmisére várták az önkénteseket és a támogatókat szombaton a Ferences templomba.

Krisztusi korba lépett a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportja

A rendszerváltás idején alakultak meg a hazai karitatív szervezetek. 1989 februárjában az egyik első volt a Máltai Szeretetszolgálat, amely hitvallása szerint a rászorulók megsegítéséért dolgozik. Az országos szervezet létrejöttét követően vidéki csoportok is szerveződtek: Szombathelyen 33 éve hat taggal alakult meg a szeretetszolgálat, amely mára 45 önkéntest számlál.

Hálaadó szentmisével emlékeztek meg szombaton a máltaiak helyi csoportjának évfordulójáról. Támogatók és önkéntesek foglaltak helyet a Ferences templom padsoraiban.

Asbóth Mária - vezető, Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoport

A szombathelyi máltai csoport 1991 márciusában alakult és ebből az alkalomból, hogy 33 évesek vagyunk vagyis Krisztusi korba léptünk úgy gondoltuk, hogy egy hálaadó szentmisével mondunk köszönetet életünk urának, aki eddig fenntartott bennünket és azoknak a segítőknek, adományozóknak, akik segítettek abban, hogy létezni tudjunk és tudjuk a rászorulókat segíteni.

“Megköszönjük az úristennek, hogy erőt és hitet ad nekünk, hogy a mindennapok szolgálatában megdicsőüljön az Ő szent neve.”

A szentmisén részt vett Nemény András polgármester és Harangozó Bertalan nyugalmazott kormánymegbízott is. A szeretetszolgálat jó szívvel invitált a misére mindenkit, aki az elmúlt 33 évben valamilyen módon segítette, támogatta a munkájukat. A máltai önkéntesek tavaly több mint 6500 munkaórát dolgoztak ingyen a köz érdekében. Továbbra is elsődleges a rászorulók gyámolítása.

Asbóth Mária - vezető, Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoport

Amit eddig csináltunk, a rászorulóknak a segítése különféle formákban, ezeket próbáljuk továbbra is vinni és várjuk a támogatókat, önkénteseket is - a fiatalokat különösen - hiszen amikor elindultunk akkor elég sokan voltunk. Az Én korosztályomból meg nálamnál idősebbek, de folyamatosan változnak betegség meg egyéb okok miatt nem mindenki tud már úgy helyt állni. Viszont hála Isten mindig jönnek mindig új erők.

A szentmisét követően fogadással ünnepeltek, ahol Nemény András polgármester elismerő oklevelet adott át a szombathelyi csoport vezetőjének.