Hírek

Krumpliosztás - Rászoruló családoknak juttat élelmiszeradományt az egyházmegyei karitász

2021. október 19., 15:26

Több mint 15 tonna burgonyát oszt szét a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulók között ezekben a napokban összesen 3 millió forint értékben. Az adományt nehéz helyzetű Vas és Zala megyei kisnyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak juttatják el.

 

Krumpliosztás - Rászoruló családoknak juttat élelmiszeradományt az egyházmegyei karitász

Sorra jöttek a plébániai karitászcsoportok önkéntesei a Csónakázótó melletti parkolóba ma délelőtt. 520 zsák krumpli érkezett 30 kilós kiszerelésben Sárbogárdról. A kisteherautókról kisebb kocsikba pakolják át a zsákokat, és viszik a látókörükben lévő, nehéz anyagi helyzetű családoknak. Ez a szállítmány Szentkirályra megy, egyedülálló kisnyugdíjasok és többgyermekes családok részesülnek belőle.

Tóth Zoltánné - önkéntes, szentkirályi karitász csoport
"Ők főznek mindennap, nagy segítség nekik. Már a kertek nem annyira alkalmasak a burgonyatermelésre, és a lerobbant egészségi állapotuk ezt nem engedi meg, nagyon jó így nekik. Nem kell boltba menniük, mi odavisszük, mindent házhoz viszünk."

A krumplit 3 millió forint értékű adományból vásárolták, kilójáért viszonylag kedvező áron, 110 forint plusz áfáért jutottak hozzá.

"Sorokpolány, Szentkirály, Gersekarát és Olad."

Az egész megyébe jut belőle Csákánydoroszlótól Egyházashetyéig, holnap pedig Letenye-Lenti-Zalaegerszeg térségébe viszik a krumplit. Összesen ezer családnak segítenek most ezzel az élelmiszeradománnyal.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
"Nem tartom valószínűnek, hogy valaki egy egész zsák krumplit kap, az egyedül élőknek szétszedik 15 kilósra, a nagycsaládok az egész zsákot megkapják. Ez változó, a plébániákon múlik, hogyan oldják meg. Az a cél, hogy minél többen kapjanak az adományból."

A családok nagy örömmel fogadják az adományt, a krumpli változatosan felhasználható, kedvelt alapanyag. A karitász legközelebb lisztet oszt a Magyarok Kenyere program keretében.