Hírek

Kukorica-,borsó-,babkonzerv-szállítmány érkezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász telephelyére

2024. február 15., 21:50

Kukorica-, borsó- és babkonzerv-szállítmány érkezett tegnap a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász telephelyére. A segélyszervezetek munkatársai Vas és Zala megyében osztják szét a csomagokat a rászoruló nagycsaládosok között.

Kukorica-,borsó-,babkonzerv-szállítmány érkezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász telephelyére

Zsúfolásig megpakolt kamion érkezett a karitász telephelyére. Higiéniai kesztyűk mellett több raklapnyi konzerv is a szállítmány része volt. A karitatív szervezet csomagokat állít össze, ezeket Vas és Zala vármegye nagycsaládosai kapják meg.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

A konzerveket úgy osztják el, hogy 1-1 főnek, nem 1-1 családnak, hogy 5-5 konzervet kaphat és azért ez hosszútávú segítség. Mert ha most van egy családban 3-4 ember, akkor 3-4-szer öt konzervet - mondjuk egy borsó konzervet kap - azért abból lehet borsólevest, borsófőzeléket, rizibizit csinálni. tehát ez a családoknak óriási segítség. Három hónap alatt kell kiosztani. Igazából ez a Húsvéti időszakra ez egy nagy támogatás a nagycsaládosoknak.

A konzervszállítmányból tavaly és idén is részesül a csörötneki plébánia. Önkénteseik segítenek a szállításban és kiosztásban is.

Frigy József - csoportvezető, Szent Antal Karitász

Tegnap voltunk egy évesek. Egy éve alakult a karitász csoportunk és tavaly már kaptunk már egy ilyen konzerv adományt - az borsókonzerv volt. Innen ugye elszállítjuk raklapon és akkor ott a hét falu lélekszám arányosan megkapja a saját részét. Magyarlakon fogjuk lepakolni, onnan elviszik a falukba és akkor készítünk egy kiosztási listát a plébános atya - a karitász csoportért felelős személy Ő ezt így megnézi, jóváhagyja papíron és elkezdjük kiosztani.

Az Élelmiszerbankkal való együttműködésnek köszönhetően tavaly több mint 123 kilogramm konzervet osztott ki a karitász a vasi és zalai rászorulók között mintegy 155 millió forint értékben. Idén is hasonló mennyiségre számítanak.