MNB
MNB - 2

Hírek

Külföldi tanárok ismerkedtek a magyar oktatással

2011. október 18., 23:01

Hat európai ország tanárai ismerkednek a magyar tanítási-tanulási módszerekkel a Dési Iskolában. Az intézmény már negyedik alkalommal nyert uniós pályázati támogatást oberwarti testvériskolájával közösen a Comenius Programban.

Külföldi tanárok ismerkedtek a magyar oktatással

Délelőtt a tanórákon vett részt a 16 külföldi tanár. Délután pedig a Dési Iskola művészeti csoportja azt mutatta be, mi mindent tanulhatnak még itt az intézmény diákjai.

Az európai unió Comenius programjának keretében 20 ezer Eurót nyertek az oberwarti testvériskolával közösen, hogy megismerjék projektpartnereik tanulási, tanítási technikáját. A tanár- és diákcsere program első állomásaként a szombathelyiek a vendéglátók.

Ulrike Steiger projekt koordinátor
Szerintem nagyon érdekes ez a program, és fontos nekünk, hogy nemzetközi keretben vagyunk jelen itt Szombathelyen. Nekem tetszik, hogy együtt lehetünk, és az együttműködés jól fog működni.

Tavaly norvég és angol iskolákkal működtek együtt, most bővült a kör: spanyol, görög és török tanárok is jöttek a Dési Iskolába. Az igazgató szerint a program nem csak a pedagógusoknak, hanem a diákoknak is nagyszerű kitekintési lehetőség.

Kiss Péter igazgató, Dési Huber István Általános Iskola
Ezt szolgálják ezek a projektelemek, mikor körbejárjuk a partner országokat. Én úgy érzem, hogy a tanítási-tanulási folyamatoknak nagyszerű megújulási lehetősége.

Az iskolában német nemzetiségi nyelvoktatás folyik, a Comenius program nyelve azonban az angol. Ez a diákokat az angol nyelv tanulására ösztönzi. A projektnek köszönhetően összesen 24-en, pedagógusok és 7-8. osztályos tanulók utazhatnak el a partnerországok iskoláiba. Januárban Angliába mennek a désisek.