Hírek

Különleges gyereknapi Híradóval jelentkezünk vasárnap

2023. május 28., 12:14

Különleges gyereknapi Híradóval jelentkezünk vasárnap. Gyerekriporterek jelentkezését vártuk, akik szívesen kipróbálnák, mit is kell csinálni egy híradós forgatáson. Öt kiválasztott témát dolgoztak fel - jártak többek között a polgármesteri irodában és a tűzoltóságnál is. Az elkészült összeállításokat a Lurkó TV Híradójában láthatják vasárnap 18 órától.

Különleges gyereknapi Híradóval jelentkezünk vasárnap

Keller Ákos nyújt, taktikai megbeszélést tart az edző, a kosárra dobást gyakorolják a játékosok - a Falco kosárlabdacsapat edzésén járt a Lurkó TV stábja. Szinay Attila készítette el a gyereknapi Híradó sportanyagát. A 11 éves ifjú riporter stílusosan sárga-fekete felsőben érkezett a forgatásra. Székre kellett állnia, hogy felérje az interjúalanyt, Perl Zoltánt, akitől azt is megkérdezte, hogyan telik egy napja.

Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco

"Általában két edzésünk van, reggel felkelek .... kipihenjem magam másnapra."

Öt kis riporter-tanonc jelentkezett az AGORA gyermeknapi felhívására. Mindannyiukat érdekli a szerkesztőségi munka, és ki szerették volna próbálni, mit kell csinálni egy forgatáson. Pásti Gréta a Kalandvárosban járt, és Kereszti Lászlóval készített interjút. Még egy rajzot is készített a létesítményvezetőnek a játékszópark legnépszerűbb játékáról, a kilenctornyú favárról. A kíváncsiság hajtotta, amikor a felhívásra jelentkezett.

Pásti Gréta

"Azért jelentkeztem riporternek ... kíváncsi voltam."

atmo: "Jó napot kívánok! Itt van velem ... a laktanyában."

Rónai Dániel a tűzoltó laktanyában szeretett volna forgatni. Kívánsága teljesült, Egyed Lászlóval beszélgetett a mentési munkáról, és a végén ajándékot is kapott.

Kovács-Tóth Barnabás, a legfiatalabb Lurkó tévés riporterünk cukrászdába ment, hogy megtudja és ki is próbálja, hogyan készülnek a finomságok. Azt is kiderítette, hogy vajon édesszájú-e a cukrász?

Mészáros Gábor - cukrászmester, tulajdonos, Mészáros Cukrászda

"Talán a kedvencem a somlói galuska ... a csokoládét mondtam már?"

Kovács Szonja Nemény András polgármester irodájába látogatott el. Sok-sok kérdése volt arról, mit is csinál egy városvezető, hogy szeretett-e iskolába járni, és milyen csintalanságokat követett el gyerekkorában.

Nemény András - polgármester

"Hát én nem voltam annyira jó kisfiú, a testvéremmel együtt rengeteg rosszaságot csináltunk."

A gyerekriporterek maguk narrálják az anyagaikat. Az összeállításokat a Lurkó TV Híradójában nézhetik meg gyereknapon, vasárnap 18 órától. A műsorvezető is gyerek lesz: a bemondói szerepet Kovács Szonja vállalta.