Hírek

Különleges sportnap

2013. augusztus 27., 18:27

Fogyatékkal élők, agysérültek, élsportolók, diákok, politikusok és szociális intézmények dolgozói is megméretteték magukat egy különleges szombathelyi eseményen. Magyar-szlovén összefogással valósult meg a Naprej-Előre elnevezésű program,melynek részeként sportnapon vehettek részt a két ország képviselői. A város nevében Takátsné Tenki Mária tanácsnok nyitotta meg a rendezvényt.

Különleges sportnap

Takátsné Tenki Mária-tanácsnok
“Ez a rendezvény egy rendkívüli kezdeményezés, ez a programsosozat, ami a Naprej-Előre címet viseli a Nonprofit Kft.és az Európai Unió összefogásával valósult meg.”

A Szlovénia-magyarország Határon átnyúló Együttműködési Program mostani állomása az Aréna Savaria volt. Itt a két ország küldöttei mérték össze ügyességüket. A 6 csapatnak olyan kapitányt választottak,akik az élsportban már megmutatták tehetségüket. A narancssárgákat a többszörös kick-box világbajnok, Dancsó Zoltán vezette.

Dancsó Zoltán-csapatkapitány
“Ilyenkor szembesülök azzal, hogy nekem a hétköznapokban mondhatom azt, hogy vannak sikerélményeim, akár az edzéseken, a versenyeken, akár a tanítványokkal. Ilyenkor jó szembesülni azzal, hogy nekik egy ilyen pici, apró kis játék öröm. Milyen fontos és tudnak örülni egy pici nyereménynek, egy találatnak, egy győztes pontnak.”

Minden csapatban versenyzett magyar és szlovén sérült ember is.

Jasna Rezonja
“Nem készültünk erre a versenyre külön, de nagyon jó, hogy itt vagyunk. Ez egy szuper program, több ilyen rendezvényt kellene szervezni.”

Sorversenyek, darts és teke is volt a választható feladatok között. A szervezők kiemelték: az egyik legfontosabb céljuk, hogy az egészséges embereket és sérült társaikat összehozzák egy ilyen, mindenki számára  élvezhető programmal.