Hírek

Különleges tanóra a Zrínyiben

2011. október 11., 16:43

Szélkerék, széllel hajtott traktor, felhőkarcoló készül ma a Zrínyi Iskolában. De nem betonból, vasból vagy téglából, hanem játék építőelemekből. Az iskola alsó tagozatos diákjai csapatokban alkották a működő szerkezeteket.

Különleges tanóra a Zrínyiben

Színes, apró és bármi építhető belőle. Ezekből a játékelemekből valódi csodákat varázsoltak a Zrínyi Iskola alsós diákjai. Szorgos kezek munkája nyomán, többek között felhőkarcoló emelkedett a magasba, de volt olyan csapat is, amelyik óriásmalom építésén fáradozott.

"Mivel nekünk tetszik ami motorral megy, és mivel a szélkerekek is nagyok, ezért ennek is nagynak kell lennie."

A csapatok sokszor saját ötletből merítve készítették a szerkezeteiket, illetve próbáltak megoldani a felmerülő problémákat.

"Nehéz volt. Pont úgy kellett mindennek kijönnie , hogy működjön."

Minden szerkezet úgy készült, hogy valamilyen mozgást tudjon végezni.

Úgy mint ezek, amiket nemrég a felsősök készítettek. A legjobbakat ma jutalmazták.

Kiss Gábor, igazgató - Zrínyi Ilona Utcai Általános Iskola
fONTOSNAK tartjuk , hogy a gyerekek használható tudást szerezzenek. Ezt ma a munkarőpiaci állapotokat tekibntve elsősorban a műszaki szakképzettségre van szükség. Ha körbenézünk a teremben akkor lelkes műszaki munka folyik, ami igényel egy összehangolt csapatmunkát, kreativítást és a gyerekek ezeket a képességeket más tantárgyaknál is tudják majd alkalmazni.

A különleges tanórát az iskola a Savaria Egyetemi Központtal közösen szervezte.

Nemes József, tanszéki koordinátor - NyME-SEK Műszaki Intézeti Tanszék
Itt a tanulók koncentrációképességét, technikai-műszaki problémamegoldóképességét szeretnénk fejleszteni, de jó példa arra is, hogy a  gyerekeknél a csapatmunka jól működik.

Az alsósok által készített legjobb szerkezeteket szintén jutalmazni fogja az iskola. A Savaria Egyetemi Központ tervei szerint más iskolákban is tartanak a jövőben hasonló különleges órákat.