Hírek

Laptoppal az iskolában

2010. szeptember 16., 08:10
Öt Vas megyei iskola több mint 350 laptopot kap egy uniós pályázat eredményeként. Szakemberek szerint a korszerű eszközök alkalmazása megkönnyítheti a tanítás-tanulás folyamatát. A diákok haza is vihetik ezeket a gépeket, ami segítheti az otthoni tanulást is.
Laptoppal az iskolában

A Csepregi Nádasdy Szakközépiskolában 11, elsősorban jó tanulmányi eredményt elért diák kaphat laptopot. Egy évig használhatják őket. Antal Péter a 11. osztályból szerdán vehette át a gépet. Azt mondja, az otthoni tanuláshoz nagy segítséget jelent számára ez a gép.

Antal Péter
"Sok anyagot számítógépen adnak meg és így könnyebben tudok otthon tanulni."

Ezzel a programmal akarta ösztönözni és egyben segíteni a diákokat az iskola. Az igazgató szerint ma már elengedhetetlen, hogy az oktatásban használják a számítógépeket. Látványosabb, érdekesebb tanórákat lehet tartani.

Az iskolában elvileg minden órán tudnak számítógépeket használni az oktatáshoz: idegen nyelvi, közismereti órákon egyaránt. Most 55 tanulói és 3 tanári laptopot kap az iskola egy sikeres uniós pályázat eredményeként. Ezeket az alsóbb évfolyamosok használhatják majd: a tanórákon és otthon is. 

Dorner Kornél, igazgató - Nádasdy Ferenc Közgazdasági, Informatikai Szakközép Iskola, Csepreg
"Valamit mindig csinálni kell az órán. Ez a diákokat is jobban motiválja a tanulásban is. Így nem egy befogadó közegként ülnek az órán, hanem aktívan részt vesznek az óra menetében."

Az iskolák informatikai fejlesztését a megyei önkormányzat is támogatja. Uniós pályázatnak köszönhetően most 50 millió forint értékben kapnak hordozható számítógpeket az iskolák - hangzott el egy szerdai sajtótájékoztatón. Öt megyei fenntartású iskola közel 400 darab laptopot kap majd. A közbeszerzés kiírása után a gépek várhatóan az év végén érkezhetnek az intézményekbe.