Hírek

Látványos programmal folytatódott a nyári strandsportnapok legutóbbi felvonása a Tófürdőn

2024. július 05., 13:16

Látványos programmal folytatódott a nyári strandsportnapok legutóbbi felvonása a Szombathelyi Tófürdőn. Kézállás, fejállás és hátraszaltó színesítette a SUP akrobatikus-versenyt, de a deszkán futás és az evezős vetélkedés is sok résztvevőt vonzott.

Látványos programmal folytatódott a nyári strandsportnapok legutóbbi felvonása a Tófürdőn

A hétvégi kánikulában sokat kerestek felfrissülést a Tófürdőn. A Sport és Ifjúsági Irodának valamint a szabadidősport szövetségnek köszönhetően a strandra látogató családok aktívan tölthetik pihenő idejüket. A szervezők új elemekkel bővítették az idei strandsport napok kínálatát. Tavaly nagy sikerrel debütált a SUP-evezős verseny, amely valamennyi korosztály számára nagy kihívást jelentett. 

Varga Jenő - főszervező
- A mai nap folyamán az ország egyetlen SUP akrobatikája és SUP-versenyére került sor öt kategóriában. Azt hiszem, a tv nézők akik megnézik a műsort elmondható az, hogy ilyet azért nagyon ritkán látnak - a Balatonon biztos, hogy nem. Ilyen csak a szombathelyi tófürdőn lehet látni. 

Az evezős vetélkedő legfontosabb szabálya, hogy minél rövidebb idő alatt kellett teljesíteni a távot. Aki leesett a deszkáról, kiesett, így célszerű volt lassabb tempót választani. Főként a fiúk körében volt népszerű a SUP-futás, ahol egyensúlyra és gyorsaságra is szükség volt. A nap abszolút fénypontja az akrobatikus SUP-verseny volt, ahol bravúros megoldásokkal rukkoltak ki a résztvevők. A mezőnyben ott volt Bognár Boldizsár is, aki címvédőként, a tavalyi abszolút kategória győztesként tért vissza a Tófürdőre.

Bognár Boldizsár
- Varga Jenő korcsolya edzőm hívott ki tavaly is erre a versenyre. Nagyon jól éreztem magam, de hát mi mást lehet csinálni egy ilyen gyönyörű szép nyári napon Szombathelyen. Szombathely, így szeretlek!

A bajnok ezúttal is lehetetlennek tűnő mozdulatsorral készült. A hátraszaltó tökéletesen sikeredett, így Bognár Boldizsár megvédte elsőségét. A nap zárásaként a legeredményesebb versenyzők megérdemelten vehették át az érmeket Varga Jenő főszervezőtől. A programsorozat a hétvégén újabb állomással folytatódik.