Hírek

Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Szombathelyen

2024. február 16., 21:49

Lenkai Nóra, a Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Szombathelyen - jelentette be közösségi oldalán a párt városi szervezete. Tegnap tartották a jelöltállító ülést, ahol eldőlt, ki lesz az a 12 képviselő-jelölt, aki a június 9.-i önkormányzati választáson ringbe száll az egyéni választókerületekben.

Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Szombathelyen

A csütörtöki jelöltállító ülés után hivatalosan is közölte a párt, amit egy ideje már sejteni lehetett: Lenkai Nórát jelölik a polgármesteri posztra.

Fontos időszak kezdődik Szombathely életében, és fontos az enyémben is, írta közösségi oldalán a rektori biztos. A szervezet tagsága egyhangú szavazással döntött, Lenkai Nóra megköszönte a bizalmat, és megjegyezte, bízik benne, hogy programjuk megismerése után minél többen elhiszik majd, hogy Szombathely újra szebb és több lehet.

Döntés született a 12 egyéni választókerületben indulók névsoráról is. Az 1-es számú körzetben Horváth Gábor, a 2-esben Mák Zsombor, a 3-asban Melega Miklós, a 4-esben Jagodits Zsuzsa, az 5-ösben Pars Krisztián, a 6-osban Németh Krisztián, a 7-esben Illés Károly, a 8-asban Árvai György, a 9-esben Ferenczy Balázs, a 10-esben Pődör Zoltán, a 11-esben Pehi Orsolya, míg a 12-es számú egyéni választókerületben Ágh Ernő indul a 2024. június 9-én esedékes önkormányzati választáson.

A Facebook-bejegyzésben azt írják: a Fidesz szombathelyi szervezete egységesen kiáll jelöltjei mellett, akikben megvan a kellő ambíció és elkötelezettség ahhoz, hogy megmérettessék magukat, és később Szombathely képviselő-testületében a város polgárainak érdekében dolgozzanak. Meggyőződésük szerint mindannyian alkalmasak arra, hogy elnyerjék a választópolgárok bizalmát. Céljuk, hogy Szombathelyt újra fejlődési pályára állítsák. Jelöltjeik felkészültek az előttük álló munkára, a szervezet pedig bízik a sikerükben.