Hírek

Letartóztatásban a támadók

2020. július 08., 14:40

Cigarettát, pénzt és értékeket követelt szombat hajnalban négy 18 év alatti fiataltól két férfi Szombathely Fő terén. Egyikük kést rántott, amivel először csak hadonászott, később az egyik sértett nyakához is szorította a pengét. A gyanúsítottak ököllel meg is ütöttek a fiatalok közül kettőt, ők könnyű sérülést szenvedtek.

Letartóztatásban a támadók

Fülöp Erika Hajnalka – helyettes szóvivő, Vas Megyei Főügyészség
„A fiatalok a fenyegetés és erőszak hatására átadták a náluk lévő értékeket, ez összességében 20.400 Ft volt, és egy 160 ezer forint értékű mobiltelefon. Ezen túlmenően az egyik fiatal szintén elővette a nála lévő mobiltelefont, meg is mutatta, átadta az elkövetőknek, de azt visszaadták, mert alacsony értékűnek tartották.”

„Két perced van, hogy feloldjad a képernyőzárat, különben megszúrlak!” - mondta a telefon tulajdonosának a késsel hadonászó férfi, majd azzal is megfenyegették a fiatalokat, ha feljelentést mernek tenni, megölik őket. A rendőrség rövid idő alatt elfogta a feltételezett támadókat, a sértettek visszakapták értékeiket. A szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt a bíróság 30 napra letartóztatásba helyezte a két férfit.

Fülöp Erika Hajnalka – helyettes szóvivő, Vas Megyei Főügyészség
„A gyanúsítottakkal szemben a megalapozott gyanú 3 rendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette, és egy rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete – ezzel gyanúsítja őket a nyomozó hatóság. Az ügyészség a letartóztatásukat azért látta indokoltnak, és azért tett erre indítványt, mert a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény, a büntető törvénykönyv szerint 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Az egyik gyanúsított alig három hónapja szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből, különös visszaesőnek minősül.