Hírek

Letették az új belgyógyászati tömb alapkövét a Markusovszky Kórház területén

2013. október 31., 18:38

Az építkezés már megkezdődött, csütörtökön egy időkapszulát rejtettek az alapzathoz, ünnepélyes keretek között. A szombathelyi kórház 4év alatt 12milliárd forintból bővül.

Letették az új belgyógyászati tömb alapkövét a Markusovszky Kórház területén

Személyes emlékeit felidézte a polgármester a Markusovszky Kórház új belgyógyászati tömbjének alapkőletételén.

Puskás Tivadar – polgármester
„Én 31évvel ezelőtt fiatal szakorvosként a kék-csempés épületbe hoztam az első beteget mentőorvosként, itt Szombathelyen, amikor hazakerültem.”

A kék-csempés épület helyén több mint 6milliárd forintból készül az új épületrész – ez az építkezés az egyik legnagyobb, és legjelentősebb a Vas megyében megvalósuló fejlesztések között.

Hende Csaba – országgyűlési képviselő
„Kell biztonság, kell munka, de mégis: a legfontosabb az egészség. Mert, ha az embernek egészsége nincsen, akkor semmi nem ér semmit, ezt mindnyájan, akik voltunk ár betegek, tudjuk.”

Azért is újulhat meg a szombathelyi kórház, mert már nem főváros-központú az egészségügy – hangzott el az ünnepségen.

Imre László – főigazgató-helyettes, GYEMSZI
„Szeretnék rámutatni, hogy a mostani fejlesztéspolitika az az egészségügyi fejlesztések területén a térségi elvnek a megvalósítását tűzte ki, amibe ez a jelenlegi beruházás illeszkedik.”

A kórházi dolgozóknak volt ideje felkészülni a nagyszabású építési munkákra, a betegek átköltöztetését is időben elvégezték.

Nagy Lajos – főigazgató, Markusovszky Kórház
„Folyik az építkezés, ez nyilván némi zajjal jár, némi porral jár, némi kellemetlenséggel, mindenki aki otthon építkezik, átesik ezeken a problémákon – így élik meg szerintem a dolgozók és a betegek is, én még nem nagyon hallottam beteget panaszkodni arról, hogy itt zaj lenne, szinte minden beteg ezt megérti és ők is szurkolnak, hogy minél előbb kész legyen az épület.”

Időkapszulát helyeztek a földbe: a kapszulában a napi sajtót, aprópénzt, a kórház dolgozóinak névsorát is beletették, márványlap jelzi a kapszula helyét. Az új belgyógyászati tömb 2014. július végére készül majd el: két-három ágyas, modern kórtermeket alakítanak ki, felújítják a központi műtőblokkot, és informatikai fejlesztéseket is végrehajtanak. Ezzel a beruházással 2010 és 2014 között közel 12milliárd forintos fejlesztést hajtanak végre a szombathelyi kórházban.