Hírek

Lezárult a Nyugat-magyarországi Egyetem Tudásdepo-expressz projektje

2011. szeptember 27., 12:45

72 millió forintból valósult meg  a régió könyvtári hálózatának fejlesztése. Az uniós és minisztériumi forrásból a könyvtárak adatbázisait fejlesztették, többnyelvű weblapokat és portálokat építettek.  Az egyetem hat tagkönyvtára és együttműködő partnerei a szombathelyi óvodák, általános és középiskolák vettek részt a programban..A projekt zárókonferenciáját ma tartották A megpályázott 23 programon 46 alkalommal mintegy 3000 fő vett részt. Szomabthelyen.

Lezárult a Nyugat-magyarországi Egyetem Tudásdepo-expressz projektje

Egy uniós pályázatnak köszönhetően 72 millió forintból  fejlesztették a régió könyvtárainak adatbázisát, többnyelvű honlapokat hoztak létre,  író-olvasó találkozókat, vetélkedőket szerveztek, felolvasó esteket tartottak. A pályázatnak köszönhetően a Savaria Egyetemi Központ könyvtári állományának nagy részét elektronikus adathordozókra írták, így jött létre a Tudástár adatbázis, amelyen  elérhetőek például a diplomamunkák, videófelvételek, előadások, e- tananyagok.

Barki Katalin – projektmenedzser
Jelen pillanatban bizony már 5000 szakdolgozat kereshető a tudástárban és az öt éves fenntartás időszakában, bizony az a feladatunk, hogy a már meglévő adatbázisokat tovább töltsük tartalommal.

Az egyetemhez több települési könyvtár is csatlakozott, de szerepet vállaltak a programban szombathelyi óvodák és iskolák is.

Iványiné Nagy Kinga, könyvtáros, Brenner János Óvoda, általános Iskola és Kollégium
Olvasást népszerűsítő programok, felolvasások voltak a gyerekeknek, író-olvasó találkozók és az óvónőket képezték azokra a technikákra, módszerekre, amelyeket alkalmazni tudnak munkájuk során.

A munka a mai projektzáróval nem ért véget. A szakemberek előtt még számos feladat áll a következő öt évben. Bővítik az adatbázist, fejlesztik a honlapokat és folytatódnak a képzések is.