Hírek

Ma délelőtt megnyitották a forgalom előtt a Ferenczy utca frissen elkészült folytatását

2023. március 12., 21:53

A Körmendi és a Jáki utat összekötő 150 méteres szakaszt Szent Quirinusról nevezték el. A hiánypótló beruházás tehermentesíti a délről bevezető utat, és összeköttetést teremt a Külső Nárai úttal.

Ma délelőtt megnyitották a forgalom előtt a Ferenczy utca frissen elkészült folytatását

 A gyalogosok, kerékpárosok és az autók is birtokba vehették ma délelőtt az új utat.

A Ferenczy utca továbbépítésének ötlete még 2015-ben merült fel. Hiányzott ugyanis az összeköttetés a Körmendi és Jáki út között. Az önkormányzat 2019-ben pályázott, egy évvel később ítélték meg a támogatást, a kivitelezés tavaly kezdődhetett el. Már február elején befejeződött a munka, a hosszú engedélyeztetési eljárás miatt kellett eddig várni a használatba vételre. A projektet kezdettől fogva figyelemmel kísérte és segítette a körzet önkormányzati képviselője.

Ágh Ernő - önkormányzati képviselő
"Hálistennek itt lehetünk, és az autók már igénybe vehetik ezt a fontos, városstratégiai szempontból is fontos utat, hiszen összeköttetést teremt a keleti városrész és a temető, Külső Nárai út között. A Náraiból érkezők is le tudják rövidíteni a szakaszt. Ez mentesíti a pláza körforgalmat, aki ragadt már be csúcsidőben oda, észlelhette, mekkora torlódás van. Bízom benne, hogy oldódik ez a kérdés."

Elkészült a temető előtti körforgalom is a hozzá tartozó elemekkel, kihelyezték a táblákat és facsemetéket is ültettek az út mentén. A forgalomba helyezésről Nemény András polgármester Facebook-videóban jelentette be a jó hírt.

Nemény András - polgármester
"150 méter hosszú út bicikliúttal, járdával, buszöböllel, közvilágítással, ami egy körforgalomba torkollik, és hiánypótló a városban. Örülünk, ennek van az ideje, és annak is örülünk, hogy a projekt olcsóbb volt, ami nagyon ritka, 900 milliót terveztünk és 600 milliós nagyságrendből valósult meg."

A fennmaradó összegből felújítják a Károly Róbert utcát is, így egy projektben két út újul meg. A Ferenczy utca most elkészült hiányzó szakasza saját nevet is kapott: Ágh Ernő javaslatára Szent Quirinusról keresztelték el, erről már korábban döntött a közgyűlés.