Hírek

Magabiztos győzelmet aratott a SzoESE női kosárlabdacsapata az egyetemi bajnokság 5. fordulójában

2021. december 01., 17:49

Szabó László együttese 101-49-re győzte le a sereghajtó soproni SMAFC csapatát.

 

Magabiztos győzelmet aratott a SzoESE női kosárlabdacsapata az egyetemi bajnokság 5. fordulójában

A pécsi PTE-PEAC otthonában elszenvedett vereséget követően - hosszabb szünet után - ismét hazai környezetben lépett pályára a SzoESE női kosárlabda csapata, ezúttal a nyeretlen sereghajtó SMAFC gárdája ellen. Szabó László tanítványai motiváltan kezdték a játékot, a védekezésük mégsem volt olyan hatékony, mint azt a szurkolók korábban megszokhatták. A vasi vezetés nem volt veszélyben, de csak a második negyed derekán jött lendületbe igazán a hazai alakulat. Ekkor már közel húszpontos volt a házigazda előnye. A térfélcserét követően sem lassított a SzoESE, amely kemény letámadással könnyedén hozta zavarba a soproni játékoskat. A hatékonyságot jól mutatja, hogy valamennyi pályára lépő szombathelyi kosaras pontot szerzett a 101-49-re megnyert összecsapáson. A kegyelemdöfést a vasi együttes legjobbja Püspöki Lotti adta meg, aki elégedett volt a csapat teljesítményével.

Püspöki Lotti - játékos, SzoESE
Tudtuk, hogy ez egy könnyebb meccs lesz, próbáltunk így is beleadni mindent. Mindenki jutott játéklehetőséghez, dobott is mindenki pontot, szerintem ez egy nagyon jó, edzőmeccsel felérő mérkőzés volt.

A hazaiak mestere, Szabó László úgy vélte, hogy a következő találkozóig van még mit csiszolni a csapat játékán, főleg védekezésben.

Szabó László - vezetőedző, SzoESE
Ez egy nagyon fontos része a játékunknak, és ebben van még nagyon sok fejlődni valónk. Ez azért látszott is, hiszen azokban  a negyedekben tudott, mint például az elsőben szorosat játszani a Sopron, ahol nem úgy működött a védekezésünk. Az első negyedet leszámítva utána végig jól működött a védekezésünk és jó lehetőség volt arra, hogy tudjunk gyakorolni olyan csapatok ellen, ahol szorosabb mérkőzést játszunk.

A győzelem mellett annak is örülhettek a szombathelyi játékosok, hogy Püspöki Lotti tripla-duplával zárta az estét, amely a női ligában ritkaságszámba megy. A SzoESE kosarasa 18 pontot szerzett, emellett 14 gólpasszt és 12 lepattanót jegyzett a SMAFC elleni összecsapáson.