Hírek

Magabiztosan és eredményesen kezdte a 2021/2022-es szezont a SZOESE férfi kosárlabda együttese

2021. október 22., 19:47

Kéri Péter tanítványai két nap leforgása alatt az egyetemi bajnokságban valamint az NB II. nyugati csoportjának játéknapján is megnyert egy-egy fontos rangadót.

 

Magabiztosan és eredményesen kezdte a 2021/2022-es szezont a SZOESE férfi kosárlabda együttese

Eseménydúsan teltek az elmúlt napok a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdázóinak. Kéri Péter tanítványai ugyanis két fronton harcoltak. Először az egyetemi bajnokságban, majd az NB II-ben kellett bizonyítaniuk egy-egy komoly játékerőt képviselő csapat ellen. Hétfő este az egyetemi bajnokság alapszakaszában a Mosonmagyaróvár, míg a másodosztályban, a hétközi fordulóban is rangadó várt a SzoESE játékosaira, akkor a Soproni Tigrisek vendégeskedtek az egyetemi sportcsarnokban.

Kéri Péter - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület
“A játék minden elemében a fiúk maximális teljesítményt nyújtottak. Ezután egy nap pihenőnk volt, és egy évek óta azt lehet mondani, hogy presztízs mérkőzés következett az NB II-ben. Az elmúlt szezonokhoz képest meg kell említeni, hogy a Soproni Tigrisek gárdája jelentősen meggyengült. Többen családi és munkahelyi elfoglaltságok miatt abbahagyták az aktív kosárlabdát. S azt kell mondjam, hogy a vártnál könnyebb győzelmet sikerült aratni.

A Széchenyi Egyetem kosarasai ellen egy visszafogott első félidőt követően indult be a vasi henger - Horváth Csaba és Kiss Mihály ponterős játékával 87-64-re nyert a címvédő ellen a SzoESE. A másodosztályú bajnokságban a Soproni Tigriseket sikerült megszelidíteniük a szombathelyieknek. Ezen a találkozón végig vezetve, 30 pontos különbségű 110-80-as sikert aratott a házigazda. A folytatásra sem kell sokat várnia a SzoESE játékosainak, hiszen hétfőn ismét az egyetemi bajnokságban kell bizonyítaniuk, akkor a PTE-PEAC otthonába, Pécsre látogatnak majd.