Hírek

Magasan jegyzett nemzetközi csapatok részvételével rendezték meg hétvégén a Király Kupát

2023. június 09., 10:47

Magasan jegyzett nemzetközi csapatok részvételével rendezték meg hétvégén a Király Kupát. A 20 éves jubileumát ünneplő Király Sportegyesület korosztályos együttese több riválisát, közte a Manchester Unitedet is megszorongatta a kétnapos küzdelemben.

Magasan jegyzett nemzetközi csapatok részvételével rendezték meg hétvégén a Király Kupát

Pénteken ünnepélyes keretek között adták át a felújított és kibővített Király Sportlétesítményt. Ebből az alkalomból nagyszabású rendezvénysorozattal készültek a szervezők. A leginkább várt esemény a Király Kupa kispályás labdarúgó torna volt, amelyen nemzetközileg is jegyzett, kiemelt utánpótlásképző műhellyel rendelkező csapatok is részt vettek. Nagy érdeklődés kísérte a Manchester United mérkőzéseit, az angol klub játékosait alaposan megszorongatták a hazai színeket képviselő Király SE focistái.

Tamás Áron László - játékos, Király SE U11
- Nagyon jól érzem magam és semmi újat nem tanultam.  Azt amit gyakorlunk edzésen, csak azt csináljuk és eddig úgy tűnik, hogy jól csináljuk.

A tornán bemutatkoztak az olasz Parma, a portugál Benfica, a horvát Dinamo Zagreb, és a Dunaszerdahely fiataljai. Mellettük több hazai klub utánpótlás csapata is pályára lépett. Négy helyszínen pattogott a labda egyidőben. A színvonalas találkozókon a jövő nagy csillagai bontogatták szárnyaikat, a szurkolók pedig a jó hangulatról gondoskodtak. Vasárnap estére kiderült, hogy a 2023-as Király Kupát a Dinamo Zagreb hódította el, megelőzve a Benfica és az MTK csapatait. A vasi színeket képviselő Király SE a 14., míg a Sárvár a 20. helyet szerezte meg a tornán.