Hírek

Mancsokkal a dokiért

2021. október 25., 18:41

Jótékonysági sétát szervezett a Fekete István Állatvédő Egyesület a súlyos balesetet szenvedett állatorvos, Varjú Gábor javára. Szerették volna megmutatni, milyen sokan gondolnak rá és bíznak a gyógyulásában. A nevezési díjakból befolyt összeget az egyesület Varjú Gábor családjának juttatja el.

 

Mancsokkal a dokiért

Visszavárunk doki - ez a felirat várta a jótékonysági séta résztvevőit. Már az első órában több mint százan regisztráltak kutyájukkal együtt. Varjú Gábor kutyusa, Hepaj is itt volt.

"Várod a gazdit haza, igaz? Gyere haza, gazdi!"

Egy rövidebb 20, és egy hosszabb, 40 perces útvonal közül választhattak a sétálók és a futók az egyesület Vízöntő utcai telephelye körül.

"Vissza tudtok jönni egy ilyen kis sétaúton."

Varjú Gábor szeptember elején szenvedett súlyos kerékpáros balesetet, azóta kórházban kezelik. Több komoly műtét és hosszú rehabilitáció vár még rá. Gyógyulását segítendő az egyesület a családnak ajánlotta fel a jótékonysági séta bevételét.

Csollányné Horváth Krisztina - elnök, Fekete István Állatvédő Egyesület
"Régen az állatkórházba hordtuk kezelésre az egyesület állatait, és Varjú doktorral később is megmaradt a jó kapcsolat, ő volt az, aki a mentett állatok mellé állt teljes mellszélességgel a kezdetektől, ahogy elkezdtük az állatvédő egyesület munkáját. Úgyhogy mikor meghallottuk ezt a hírt, rögtön gondoltuk, hogy próbáljunk meg valahogy segíteni, hiszen ő is annyi embernek és állatnak segített."

A séta résztvevői közül korábban többen megfordultak Varjú Gábor rendelőjében, ahogy Füles, a beagle is.

Steffer Antal
"Azért jöttünk el, mert szeretjük az állatokat, mint a doktor úr, és voltunk is nála kezelésen, az egyik betegségét épp a doktor úr gyógyította, és együtt érzünk vele ezekben a nehéz időkben."

Sokan örökbefogadott kutyussal érkeztek.

Rózsa József
"Kettő oka van, hogy eljöttünk, egyszer, hogy jó az idő, és sétálni mindig jó, a másik, hogy ez egy jótékonysági rendezvény, ez adja magát, valamint a kutyánk innen a menhegyről való. Sok helyen összefutnak a szálak."

Az egyesület rendezvénye megmutatta, milyen sokan szeretik és várják vissza Varjú Gábort. A résztvevőkről fotó készült a célban, mindannyian oklevelet kaptak, és zsíros kenyérrel, süteménnyel, frissítővel vendégelték meg őket.