Hírek

Már eldőlt, kik lesznek 2020-21. vasi Prima-díjasai, de az eredmény csak november 26-én derül ki

2021. szeptember 10., 16:14

10 kategória győztesei közül választotta ki csütörtök délutáni ülésén a VOSZ megyei elnöksége titkos szavazással, hogy kik kapják Vas megyében a Prima Díjat. Az eredmény csak a november 26-i gálaműsorban derül ki, amelyet ismét Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban tartanak.

 

Már eldőlt, kik lesznek 2020-21. vasi Prima-díjasai, de az eredmény csak november 26-én derül ki

2020-ban a járványhelyzet miatt elmaradt a megyei prima-választás, és ezzel együtt a hagyományos díjátadó gálaműsor. A Vállalkozók és Munkáltatók Vas Megyei Szervezete tavaly is tíz kategóriában választotta ki az elismerésre leginkább érdemes jelölteket. A magyar irodalom, színház és filmművészet, képzőművészet, tudomány, oktatás és köznevelés, építészet és építőművészet, sajtó, sport, népművészet és közművelődés, valamint zeneművészet területén maradandót alkotók kerültek ezúttal is a jelölőlapra.

Szárnyas János – elnök, VOSZ Vas Megyei Szervezete
„Mi vállalkozók sokat dolgozunk, sokat teszünk, aki jól csinálja, annak látszata van, tehát anyagilag megbecsülnek bennünket. Ez sajnos a humán szférára nem biztos, hogy jellemző. Nagyon sokan tesznek nagyon sokat, és kevésszer ismerik el őket. Mi próbáljuk megismertetni a megye nagyszerű embereit egy kicsit a közönséggel, akik esetleg a kistelepülésén nagyot alkotott, de a megyében nem ismerik. Ez a szándékunk, hogy minél jobban, minél több embert ismertessünk meg.”

A jelöltekről ezúttal is a Szombathelyi Televízió készített kisfilmeket. A 10 kategóriagyőztes közül titkos szavazással választották ki a három megyei Prima-díjast. A szavazólapokat tartalmazó borítékot a novemberi gála előtti napon nyitják csak ki. Akkor derül ki, ki lesz a három vasi Prima. A két ifjúsági megyei külön díj jelöltje közül a közönség választ. Öten érdemelték ki a 2020-as évre az év megyei vállalkozója címet, ketten pedig az országos rendezvényen vehetik majd át az év vállalkozója kitüntetést. A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Kalincsák Balázs evangélikus lelkész kapja.

Pócza Zoltán – elnökségi tag, VOSZ Vas Megyei Szervezete
„Azt hiszem, nagyon jó jelöltek vannak. Minden évben az a legfontosabb dolgunk, hogy olyan jelölteket állítsunk, akikre méltán lehetünk büszkék az egész megyében. Természetesen különböző korosztályból vannak jelöltek, idősebbek egy pálya végén, vagy fiatalok, akiknek jól jön a biztatás.”

A VOSZ Vas Megyei Szervezete most tartotta a küldöttválasztó közgyűlését is, amelyen az országos szervezet ügyvezető igazgatója is részt vett.

Gesztesi Béla – ügyvezető igazgató, VOSZ
„A VOSZ-nak érdeke az, hogy minden megyében megfelelő módon a gazdasági érdekképviselet. Tekintettel arra, hogy ötévente zajlik ez a területi küldött választó gyűlés, itt most 5 éves mandátumok kerülnek kiosztásra, országos szinten azt kell mondjam, hogy megújul a tagság. Van, ahol azok folytatják, akik eddig is tették, de vannak változások is.”

A vas megyei szervezetet a tagság döntése alapján az eddigi elnökség vezeti továbbra is.