Hírek

Már húsz éve Szombathely ad otthont az Országos Sakk Csapat Diákolimpia döntőjének

2023. május 23., 16:46

Már húsz éve Szombathely ad otthont az Országos Sakk Csapat Diákolimpia döntőjének. Az erőpróbán ezúttal 133 csapat, 534 versenyzője vett részt. A vasi színeket a Brenner- és a Bolyai-iskola, valamint a bői általános iskola csapata képviselte a rendezvényen.

Már húsz éve Szombathely ad otthont az Országos Sakk Csapat Diákolimpia döntőjének

Idén is Szombathely adott otthont az Országos Sakk Csapat Diákolimpia döntőjének. Valamennyi korosztály képviseltette magát a Brenner-iskola tornacsarnokában lévő asztaloknál. 

Pergel László - főszervező
- Az Országos Sakk Csapat Diákolimpia döntőjén vagyunk Szombathelyen, a Brenner iskolában. 133 csapat, 534 versenyzője vesz részt ezen a nagyszabású rendezvényen. Ez Magyarország legnagyobb ifjúsági rendezvénye. Vas megyét a Brenner és a Bolyai iskola valamint a bői általános iskola képviseli a különböző csoportokban. Reméljük, hogy sikert tudnak szerezni Vas megye színeinek. 

Kiválóan szerepeltek a szombathelyi csapatok az erőpróbán, a sakkozók erőt tudtak meríteni a kilátogató szülők, barátok, tanárok és sportvezetők biztatásából. 

Farkas Boglárka - versenyző, Brenner János Általános Iskola és Gimnázium
- Elsősorban nagyon szeretek csapatban játszani, mivel ez egy kicsit old az izgatottságomon, de nyilván izgulok és remélem, hogy mindenki, minél jobban játszik. 

Az éremre is esélyes volt a Vilics Hanna, Farkas Boglárka, Szigeti Réka, Babos Blanka összetételű középiskolás lány csapat. A szoros véghajrát követően azonban épphogy lecsúsztak a dobogóról, és a negyedik helyen végeztek. A bői általános iskola alsó tagozatos tanulói sem vallottak kudarcot, és kategóriájukban szintén negyedikként fejezték be a küzdelmet. Az ország legjobb utánpótláskorú sakkozói között a középmezőnyben végzett saját korcsoportjában a Brenner-iskola lány és fiú együttese, valamint a Bolyai-iskola lány csapata.