Hírek

Már itthon készül az olimpiai bajnok

2013. március 06., 16:44

A dél-afrikai edzőtáborból hazatérve immár a Sugár úti atlétikai centrumban készül az esztendő nagy versenyeire Pars Krisztián. A Dobó SE olimpiai aranyérmes kalapácsvetőjének célkeresztjében természetesen a moszkvai világbajnokság áll.

Már itthon készül az olimpiai bajnok

Egy hónapon át ideális körülmények között készült a Dél-afrikai Köztársaságban Pars Krisztián. A Dobó SE olimpiai bajnoka az edzőtáborból hazatérve  már itthon Szombathelyen igyekszik formába hozni magát, de a sok csapadéknak köszönhetően sáros, felázott pálya fogadja nap mint nap.

Pars Krisztián kalapácsvető, Dobó SE
"Nehéz így dobni, hiszen abban fáradunk el, hogy mire a kalapácsot behozzuk, addig a lábunkon van egy félkiló sár, amit le kell szedni róla. Nagyon sok időt és energiát vesz ez el. Ezzel kint nem volt probléma. Ez kicsit fárasztóbb. Jobban leterheli a szervezetet, hogy ezzel kell foglalkozni és fejben is egy kicsit visszafog."

Pars Krisztián remekül kezdte az idei versenyszezont: a  téli dobó országos bajnokságon 78,32  méterre repítette a kalapácsot. Ez a teljesítmény komoly bizakodásra adhat okot az esztendő kiemelt versenyi előtt.

"Nagyon nehéz jósolni, de ha nem jön közbe semmilyen komolyabb sérülés, akkor én úgy gondolom, hogy 82 méter fölött tud majd dobni. De természetesen a világbajnokságot tartva szem előtt addig majd jó pár nagy versenyen is dobókörbe kell lépnie a kalapácsvető Challange miatt."

Idén a szabadtéri atlétikai világbajnokságot Moszkvában rendezik augusztus 10-18. között. Pars Krisztiánnak már olimpiai és Európa-bajnoki aranyérme van, egyedül a vb-arany hiányzik a kollekciójából. Érthető, hogy idén ez a verseny áll a vasi sportoló célkeresztjében.