MNB
MNB - 2

Hírek

Már meghaladja a 10 km-t a büki kerékpárúthálózat hossza

2011. augusztus 18., 16:30

A szombathelyiek által is kedvelt vasi fürdővárosban nemrég újabb szakaszokat adtak át: többek között egy 300 méter hosszú, térkövezett, világítással kiépített szakaszt. Az elképzelések már megvannak a bővítésre, de a polgármester szerint a meglévő utak felújítására is figyelmet kell fordtíani.

Már meghaladja a 10 km-t a büki kerékpárúthálózat hossza

Nemrég adták át a Büköt és Bőt összekötő, több mint 3 km-es kerképárutat. A büki szakaszon mintegy 400 méter hosszúságban gyalogút is épült a kerékpárút mellett. Ez a kerékpáros azt mondja: az új bicikliútnak köszönhetően bizonságossá válik Bük és a fürdő megközelítése Bő és a környező kisebb települések irányából.

Csordás Zseraldina
Nem kell az autók között közlekednünk, féni, hogy elütnek, hogy balesetet okozunk. Illetve a településen belül is ellehet jutni A pontból B-be, Bőbe, Csepregre. Jobb mint autóval eljutni ide-oda.

81 millió forintba került a fejlesztés, amelynek jelentős részét Európai Uniós forrásokból finanszírozták. A napokban adták át, ezt a kb. 300 méteres, a termálkemping mögött vezető szakaszt. Folyamatosan használják is. Ezt önerőből építette a város. A kerékpárúthálózat hossza a városban már meghaladja a 10 km-t.

Németh Sándor, polgármester
Nagyon sok aktív turista érkezik ide, aki szertné felfedezni a vidéket, egyfajta mozgásra, ilyesfajta élményre vágyik. Kerképárúthálózatunk a település méretéhez képest szerintem nagy. Ami gond, hogy kevés pályázati forrás található.

A polgármester szerint a településen nem új kerékpárút építése most a legfontosabb feladat, hanem a meglévők megfelelő karbantartása, folyamatos felújítása. Ezt már meg is kezdték bizonyos szakaszokon.