Hírek

Március 15-én nyit a Kalandváros

2023. március 13., 17:52

Március 15-én nyit a Kalandváros. Reggel 9 órától várják a családokat az ország legnagyobb szabadtéri játszóparkjában. Az egy hektáron elterülő Kalandváros egyidejűleg 340 embert képes fogadni.

Március 15-én nyit a Kalandváros

Még két nap, és újra kinyit a Kalandváros. A hamarosan véget érő üzemszüneti időszakban elvégezték a szükséges karbantartási munkákat: a karbantartók újrafestették a fajátékokat, oszlopot cseréltek a liánforgón, és a mászórámpát is teljesen felújították.
A tervezők és a kivitelezők fokozottan ügyeltek a biztonságra, így amellett, hogy a játékok megfelelnek az előírásoknak, arra is gondot fordítottak, hogy ahol nem raktak le gyeptéglát, ott faapríték és gumi védi a gyerekeket az eséstől és a balesetektől.
A 2002-es nyitás óta negyvenkilencre bővült a játékok száma. Elsőként a terület központjában magasodó, kilenctornyú favárat telepítették csúszdákkal, kötéllétrákkal. A hintaparkban mozgássérülteknek is kialakítottak játéklehetőséget.

Kovács Cecília - igazgató, SZOVA
“Az elmúlt év különleges volt számunkra. Ekkor ünnepeltük a Kalandvárosnak a 20. születésnapját. Az elmúlt húsz év alatt több, mint egymillió látogatót fogadtunk itt a létesítményünkben, és ez az érdeklődés azóta is töretlen. Az elmúlt hetekben nagyon nagy információ-áram zúdult ránk, hogy mikor nyit a kalandváros. Március 15-én nyitja meg a kapuit a létesítmény a gyerekek és a szülők, nagyszülők, kísérőik előtt.”

Májusig reggel kilenctől este hat óráig, májustól már este hét óráig, nyáron pedig egészen este 8 óráig látogatható a játszópark. A pénztár minden esetben fél órával korábban bezár.
Minden további információ megtalálható a szova.hu weboldalon, illetve a Kalandváros facebook oldalán.