Hírek

Március 31-én nyílik meg a húsvéti vásár

2023. március 24., 22:00

Március 31-én nyílik meg a húsvéti vásár. Minden eddiginél több, 25 kereskedő és vendéglátós települ ki a Fő térre. A színpadon gyerekzenekarok és helyi fellépők koncertjei követik egymást, a kicsiket pedig játszópark várja. A szervezők célja, hogy a húsvéti vásár nagyságában és színvonalában is megközelítse az adventi vásárt.

Március 31-én nyílik meg a húsvéti vásár

 "Tavasszal mindig arra gondolok, hogy a fűszálak milyen boldogok."

Várnai Zseni megzenésített versét adta elő a sajtótájékoztató nyitányaként Bujtás Ervin, ő lesz az egyik fellépő az idei húsvéti vásárban április 6-án. A koncertek sorát a Koprive nyitja jövő pénteken 19 órakor, ezzel veszi kezdetét hivatalosan az ünnepi börze a Fő téren. Horváth Soma megköszönte a Városháza dolgozóinak a szervezést, és úgy fogalmazott, minden eddiginél színvonalasabb és nagyobb lesz a húsvéti vásár.

Horváth Soma - alpolgármester
"Feldíszítésre kerül a szombathelyi iskolások, óvodások által a két tojásfa, amit a vásárban felállítunk. Érdemes lesz ellátogatni, bízunk a jó időben, remek programok, remek gasztronómiai kínálat és jó sok gyerekprogram várja a szombathelyieket."

25 kereskedő és vendéglátós kínálja majd a portékáit, a churrostól a sonkáig sok mindent lehet majd kapni. A színpadi programok jó része a családoknak, kisgyerekeknek szól.

Prieger Szabolcs - programszervező
"Három olyan gyerekkoncert lesz, ami országosan is nagyon népszerű, április elsején az Apacuka zenekar, majd 2-án 15.30-tól Kalap Jakab és Bandnyúl szórakoztatja a gyerekeket, de lesz a Szamóca Színháznak és a Háklár Bandának is gyerekműsora.  A húsvéti vásár szándékosan gyerek- és családbarát, zeneileg mindenképpen egy visszafogottabb programot kínál."

Fellép Peltzer Géza harmonikás, Kendik Péter zongorista, a Kellene Kiskert zenekar, Újvári Timi és Holdosi Attila. Óriás nyulakkal lehet fényképezkedni, a játszóparkban pedig sokféle játékot kipróbálhatnak a gyerekek. A vásár április 10-ig áll nyitva, hétköznap este 10-ig, hétvégén este 11-ig várja a vendégeket.