Hírek

Második alkalommal rendezi meg nyári atlétikatáborát a Szombathelyi Sportiskola

2021. július 20., 14:38

Nem csupán edzésekre korlátozódnak a programok: szabadtéri játékok, Tófürdő- és Kalandváros látogatás is vár a résztvevőkre.

 

Második alkalommal rendezi meg nyári atlétikatáborát a Szombathelyi Sportiskola

A térdelőrajt beállításával kezdődik a nap a Sugár úti atlétika pályán a táborozók számára. Előkerültek a verseny rajtgépek is, így a fiatalok megtanulhatják, hogyan kell élesben elrajtolni. A program változatos és élvezetes.

Horvát Loretta, atlétika edző
“Ebben az évben ez a második turnusunk és tavaly kezdtük el ezt a tábort úgymond csinálni. a korosztály most ebben a hétben nagyon egybe van, hiszen a 7 évestől a 10 éves gyermekig megfordulnak nálunk gyerkőcök. Ezáltal nagyon előnybe vagyunk, hiszen olyan programokat tudunk nekik szervezni, mind az atlétikában, mind a szabadidős programokban, amely az összes gyermeket leköti.”

A gyerekek mellett a szülőknek is segítség a nyári időszakban a tábori felügyelet. Anna már visszajáró, arról kérdeztük mit szeret a legjobban .

Császár Anna
“Hogy a futásról sok mindent megtanulunk. Hogy hogy mozgasd a kezed, hogy fuss meg ilyesmiket.”

Osvald Mária, szülő
“A tavalyi pandémia idején kerestünk mozgáslehetőséget a gyereknek és akkor találtam meg a felhívást a gyerektáborra, úgyhogy tavaly kezdtük az atlétikát az első táborral és itt ragadt az Anna. Ő nagyon szereti élvezi, hogy tudunk jönni és többféle mozgásformát próbálhatnak ki a futó-vagy ugró-számokat és nagyon jó közösségre lelt.”

Anna mellett négyen is ezt a sportágat választották a tavalyi tábor után, már versenyeken is indultak.  A tábor további napjaiban kipróbálják a gátfutást, a magasugrást és a kislabdadobást. Az Atlétika Klub idősebb korosztálya július 28-án méretteti meg magát Veszprémben, valamint a szeptemberi országos bajnokságra készülnek. A kisebbek pedig augusztus végén számíthatnak gyermekbajnokságra, szintén Veszprémben. A Szombathelyi Sportiskola Nyári Atlétika tábora idén ezen a héten véget ér, de jövőre is várják a jelentkezőket.