Hírek

Második alkalommal rendezték meg Kámon-Herényi Pikniket az arborétumban

2023. szeptember 18., 19:04

Második alkalommal rendezték meg Kámon-Herényi Pikniket szombaton az arborétumban. Az eseményt jótékony céllal hívták életre: egy háromgyermekes család maradt apa nélkül, őket támogathatták a felajánlók. 600 ezer forintot sikerült összegyűjteni.

Második alkalommal rendezték meg Kámon-Herényi Pikniket az arborétumban

Jótékonysági eseményt varázsolt a Második Kámon-Herényi Piknikből a szervező Herényi Kulturális és Sportegyesület. Az eseményt a körzet képviselője, Horváth Gábor nyitotta meg. Elmondta, hogy a pedagógus családban, amelyért most összefognak, alig fél év leforgása alatt ragadta el az édesapát a halálos betegség. Három leánygyermeket hagyott félárván.

Horváth Gábor - önkormányzati képviselő
“Keresztény család, és megfelelő alázattal, imával álltak ez elé a kihívás elé, és elfogadták Isten akaratát, egymásba kapaszkodnak a gyermekek és az anyuka, és a nagymama is nagyon segíti őket, ő is pedagógus, úgyhogy azt gondolom, ez erőt adhat nekik, mind felsőfokú tanulmányokat szeretne végezni.”

Négy standnál árultak házi készítésű finomságokat. A herényi anyukák süteményeket kínáltak.

“Kókuszkocka, mama sütötte, van palacsinta, ezt a dédi sütötte, van csokis keksz, répatorta, almatorta, piskótatekercs, kekszek a gyerkeeknek, mancsőrjárattal, úgyhogy nagyon sokfélével készültünk.”

Gyakorlott szervezők lettek nemrég, semmit nem bíztak a véletlenre.

Kiss Enikő - tag, Herényi Anyukák Csapata
“Két hónappal ezelőtt, a herényi játszótér felújítása kapcsán szerveztünk mi is egy hasonló adománygyűjtő jótékonysági délutánt, ahol szerettük volna a játszóterünket felújítani, és erre gyűjtöttünk pénzt. Ott a Herényiek Háza, az arborétum nagyon sokat segített nekünk, és ott annyira jó kis közösség formálódott ott össze Herényben za anyukákkal, hogy úgy gondoltuk, elmegyünk mi is segíteni, ha nekünk segítettek, akkor abból adunk is vissza, így jött az ötlet, hogy mi is részt veszünk ma ezen.”

Hentestokány kenyérrel, friss őszi gyümölcsök, és egy mexikói étel, a kazuéla is szerepelt a menüben - a babos-paprikás finomságot steak burgonyával tálalták. Példamutató összefogás alakult ki a bajba jutott családért.

László Győző - alpolgármester
“Jótékonyság én úgy gondolom, hogy mindig fontos, és jó célokért össze kell állni, és amellett azt gondolom, ez egy személyes dolog, példamutatás is, számos egyéb ügy van amelyet támogatunk - talán a kedves nézők emlékeznek rá, hogy a kötelező fizetésemelés óta mi ennek a teljes összegét minden hónapban jótékony célokra ajánljuk föl, itt is, ma is, most is adakoztunk képviselőtársaimmal, bár ne ilyen célra kellett volna, mert ez egy nagyon szomorú dolog, ahogy elmondtam, a jó ügy mellé mindig oda kell állni, és amikor lehet segíteni, akkor kell is.”

Koncertek, tombola, vetélkedő, kvíz és tombolasorsolás is színesítette a programot. A családias hangulatú délutánon több százan fordultak meg. Az ételekért tetszőleges összeget lehetett dobni az adománygyűjtő dobozokba: 600 ezer forint jött össze, amit át is adtak a szervezők a családnak.