MNB - 2
MNB

Hírek

Második alkalommal szerveztek a Savaria Egyetemi Központban Állásbörzét

2012. március 27., 16:32

A börze célja, hogy a végzős hallgatók elhelyezkedését segítsék. Az eseményen a diákok találkozhattak a munkáltatók képviselőivel, akik a lehetőségekről és az elvárásokról tájékoztatták őket. Az állásbörzén ööszesen 23 kiállító volt, köztük cégek, alapítványok és egyesületek is.

Második alkalommal szerveztek a Savaria Egyetemi Központban Állásbörzét

A hallgatók közül többen nem konkrét elképzelésekkel érkeztek ide, inkább csak tájékozódtak a lehetőségekről.

"-Túl pozitív jövőképe nincs a hallgatóknak. Mivel munkát találni a mai világban nem egyszerű.
 - És egy ilyen állásbörze szerinted segíthet?
 - Mindenképpen segíthet."

Cégek és különböző szervezetek standjai sorakoztak ma a Savaria Egyetemi Központ C épületének aulájában. Az intézmény második alkalommal rendezett állásbörzét, idén a vasi Önkéntes Centrum segítségével. Az rendezvény elsősorban a végzős hallgatóknak szólt, akiket a cégek képviselői tájékoztattak a munkalehetőségekről és az elvárásokról.

Thész Gábor, Karrier Iroda vezető, NYME SEK
"Számukat tekintve 23 kiállító található itt a kiállító térben. Nagyon vegyes a kép. Termelő cégek, munkaerő közvetítő vállalkozások, munkaügyi központ, pénzügyi szféra és alapítványok egyesületek, tehát a nonprofit szféra részéről is vannak kiállítók.

A szervezők tapasztalata, hogy a munkaadók egyik legfontosabb elvárása a leendő munkavállalóiktól a diploma mellett a használható nyelvtudás. A fiatalok az állásbörzén az önkéntes munkák iránt is érdeklődtek, ami a későbbiekben referenciának számíthat majd.

Nagy Krisztina, szoláltatási koordinátor, Vas Megyei Önkéntes Centrum
"Több mint 100 önkéntes lehetőség szerepel a listánkon szociális területen át a kultúrától kezdve rendezvény szervezés, adminisztráció tehát rengeteg fajta önkéntes lehetőséggel várjuk a hallgatókat."

Az állásbörzén volt olyan kiállító cég is, amelynél nem csak diplomával lehet elhelyezkedni.

Kiss Csaba, reprezentáns hármastanácsadó, OVB
"Mi aktív hallgatókat is keresünk a céghez. teljse mértékben várunk mindenkit, tehát nincsen képzéshez kötve, hogy nálunk ki kezdhet el dolgozni."

Az eseményen a hallgatók ingyenes próba állásinterjún és grafológiai elemzésen is részt vehettek.