Hírek

Második alkalommal szervezték meg a Derkovits Családi Délutánt

2023. szeptember 11., 18:24

Hatvan liter gulyás fogyott el a Derkovits Családi Délutánon, amit második alkalommal szervezett meg a Derkovits Városrészért Egyesület. Bábszínház, ugrálóvár, táncpárbaj, minikoncert várta a kicsiket, a Dalkommandó pedig az idősebbeknek szólt.

Második alkalommal szervezték meg a Derkovits Családi Délutánt

"A pozsonyi sétatéren megy a villamos."

Büszkén videózták a szülők a Derkovits Gyula Általános Iskola kisdiákjainak műsorát. A gyerekek néptánccal, körjátékokkal szórakoztatták a közönséget a családi délutánon. A jó hangulatú, ingyenes programot a körzet képviselője nyitotta meg a “Derkovits a mi otthonunk” szlogen szellemében.

Horváth Soma - alpolgármester

“Folyamatosan lesz táncbemutató, bábszínház, és majd este a Dalkommandó az idősebb korosztályt fogja szívesen látni, klasszikus dallamokkal, közben légvár, körhinta várja a legkisebbeket, ingyenesen egyébként, közben büfé, és hát remélem, hogy a gyerekek kiélvezik a felújított játszóteret, illetve a sportpályának a lehetőségeit, amit közel másfél millió forintból raktunk most rendbe, én megmondom őszintén, hogy megtisztelőnek tartom, hogy mind polgármester úr, mind pedig én a fizetésünkből is támogathattuk ezt az eseményt.”

A gyerekek jól szórakoztak, az ugrálóvár volt a legnépszerűbb, de az arcfestő asztalok és a körhinta sem volt soha üres. Az egész család talált magának megfelelő programot.

Hegedűs Zalán

"A barátommal vagyok itt, és jöttem játszani. Mi van a kezedben? Egy játékkard, mert ezt játsszuk."

60 liter gulyást főztek az alkalomra, 100-120 adagot osztottak szét a résztvevők között.

Tamás Béla - ügyvezető, Béla Pecsenye és Gyros Ház

"Most egy jó gulyást csináltunk sertéshúsból, titka a fűszerezés, és jó minőségű legyen a hús, a krumpli, lecsós alappal, kicsit csípősen."

Táncbemutatók, bábszínház, táncpárbaj, minikoncert és dalkommandó szórakoztatta az érdeklődőket egészen estig.