Hírek

Másodikak lettek a női kézisek

2013. október 29., 16:55

A magyar női kézilabda-válogatott a második helyen végezett a Szombathelyen megrendezett Provident Kupán. A négycsapatos tornát pontveszteség nélkül nyerte meg Brazília együttese.

Másodikak lettek a női kézisek

A magyar női kézilabda-válogatott háromszor lépett pályára a szombathelyi Provident Kupán. Hajdú János együttese a horvátokat 32:26-ra legyőzte, a norvégokkal 28:28-as döntetlent játszott, míg a braziloktól 28:26-ra kikapott. A gárda így összesen 3 pontot gyűjtött, amivel a második helyen végzett.

Szucsánszki Zita kézilabdázó, magyar női kézilabda-válogatott
“Jobb lett volna nyerni. Jobban szerettünk volna, de nem baj, mert igazából ez fogja szolgálni a felkészülésünket. nem az, ha mi most agyonverünk mindenkit és a vb-n pedig kapunk egy pofont. Inkább most jöjjenek a pofonok, így kijavíthatjuk a hibáinkat és sokkal jobbak leszünk.”

A szombathelyi tornán a magyar válogatott támadásban sok szép dolgot mutatott, de a meccsenként kapott 27-28 gól soknak tűnik. A decemberi szerbiai világbajnokság kezdetéig azt mindenképpen csökkenteni kell.

Hajdú János szövetségi kapitány, magyar női kézilabda-válogatott
“Hatvan százalékban elégedett vagyok, negyven százalékban nem. Ami szerencse a szerencsétlenségben, hogy a védekezést hamar össze lehet rakni. Még nyolc napig dolgozunk most együtt, az alatt kell a védekezési kapcsolatokat összerakni, ami hat-nyolc gól elkerülését lehetővé teszi majd meccsenként.”

Az Aréna Savariában rendezett tornát végül pontveszteség nélkül Brazília nyerte, a második helyen a magyarok zártak, míg a harmadikon a horvátok. A csupán egy pontot gyűjtő norvégek lettek az utolsók.